U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

De Boer op met de Buurttafel on Tour

Dit keer zijn we dicht bij huis gebleven! Samen met onze chef Wim Ballieu hebben we een prachtige tour door Nederland en België gemaakt.

Tijdens onze tour, met de inmiddels bekende blauwe foodtruck, ontmoette Wim lokale producenten van typische streekproducten. Wim kookte iedere dag een heerlijk gerecht met het streekproduct voor zijn gasten. Je zag iedereen enorm genieten van Wims kookkunsten. En dat kun jij straks ook! We zijn alle recepten aan het uitschrijven en daar maken we weer een receptenboek van. Houd vooral de socials in de gaten!
 

Voor de cranberry’s nam Wim met zijn foodtruck de veerboot naar Terschelling want alleen daar groeien in Nederland cranberry’s. Een unieke plek dus! Toen de avond viel, maakte Wim bij de Bessenschuur een heerlijk gerecht met de cranberry’s van Hans van Terschellinger Cranberries: Broccolischotel met karbonades, cranberrycompôte en pom’ duchesse.


 

Voor de hop trokken we naar geboortestreek van Wim in België; West- Vlaanderen. Om een bezoek te brengen aan Bernadette en Wout van ’t Hoppecruyt in Poperinge. Midden tussen de hop maakte Wim weer zo’n ongelooflijk lekker recept. Een witlofschotel met bierbechamel en aardappelkroketjes, gewikkeld in spek. Alleen de geur al!


 

Wim is dol op zeegroenten en reed daarvoor naar Jan Poleij in Kruiningen om zeekraal te gaan plukken. Jan is een geweldige man, altijd enorm hard gewerkt en een echte pionier in zijn vak. Jan nam Wim mee naar de kwekerij om zelf zeekraal voor de maaltijd te oogsten. In de haven van Yerseke maakte Wim een heerlijke eenpansmaaltijd met rösti mini, kip en zeekraal voor Jan, zijn vrouw en hun gasten! Dit recept is ontzettend lekker en je hebt het zó gemaakt.


 

Janneke, die alle recepten voor ons schrijft, had ons getipt! Als je van mooie producten houdt, moet je echt naar de Eyserhalte toe. Dus reed Wim met de foodtruck richting Eys in Zuid-Limburg voor een ontmoeting met André en zijn team. Een prachtige winkel met heerlijke producten, veelal zelfgemaakt en wat een ongekende gastvrijheid. Op deze prachtige plek, met adembenemend uitzicht, heeft Wim voor de gasten van André een heerlijke appel-tijmrollade met vlierbloesemsiroop en pureerozetjes gemaakt, superlekker!


Recept
 

Voor de kaas toerde Wim naar België om langs te gaan bij de Melkerhei in Linter. Martine en Pieter, moeder en zoon, beide zeer bevlogen en met een enorme passie voor hun koeien, boter en de kazen! Wim nam voldoende kaas mee naar de boomgaarde om daar midden tussen de koeien te gaan koken voor de gasten van Martine en Pieter. Een traybake met zoete aardappelfriet, vergeten groenten en natuurlijk de kaas van de Melkerhei.


Recept
 

Mart van de Wall wist het al heel vroeg: hij wilde stroop maken! En na allerlei omzwervingen is ‘m dat ook gelukt. Mart is een meester in het maken van de stroop. Puur natuur! Zijn zoon Magiel heeft de fijne kneepjes van het ambacht geleerd en zal het bedrijf stap voor stap overnemen. Maar niemand maakt zo nauwkeurig stroop als Mart. Het is een gevoel! Midden in de boomgaarde zette Wim zijn foodtruck neer om voor de twee jongens en hun familie te koken. Het werd een heerlijke stoofschotel met stroop, bier, appel en kruidenpuree.


Recept
 

Aardbeien mochten natuurlijk niet ontbreken op deze tour door Nederland. Wim ging in Serooskerke langs bij Marcel van van de Bosse fruit om aardbeien te plukken. Daarna door naar WestKapelle waar Wim aan het strand een heerlijke lunch maakte voor de gasten. Hij maakte zijn favoriete aardappelbroodjes aan het strand om ze daarna nog even te wentelen in een heerlijk zoet beslag van melk, suiker en ei. Nog even aanbakken en je weet niet wat je proeft. Aardbeien en ijs erbij en je hebt een geweldig lekker dessert.


Recept
 

Wat een passie! Frank weet alles van kruiden! Samen met Monique runt hij Puur-Aroma. Je hebt nog nooit zoveel soorten kruiden bij elkaar gezien, allemaal op biologische wijze geteeld en voorzien van een EKO-keurmerk. We hebben kruiden geproefd met de smaak van oester, chocolademunt, eetbare bloemen in tal van smaken en nog veel meer. Wim maakte midden tussen alle kruiden op de kwekerij een traybake met zoete aardappel, courgette, burrata en een heerlijke wildekruidenpesto.


Recept
 

Wim mocht met Nico en Laus mee om mosselen te steken in Yerseke. Dat werd een geweldige ervaring. Het was prachtig weer, weinig wind, we hadden het niet beter kunnen treffen. Wim maakte op een droog gevallen zandplaat een heerlijke borrelplank met mosselen, Grip ‘n Dip (onze nieuwste friet om mee te dippen) en een paar lekkere dips. Krijg je ook al zin in mosselen?


Recept
 

Voor de groene asperges trokken we naar België waar Wim op bezoek ging bij Stéphane voor de Haspengouwse groene asperges van Regalys. Op de binnenplaats van deze prachtige achttiende-eeuwse hoeve kookte Wim voor de hele familie. Natuurlijk asperges, geroosterd met boerenkaasgratins, gepocheerde eidooier en basilicumhollandaise. Zo ontzettend lekker!


Recept
 

Op zoek naar walnotenolie reed Wim met de foodtruck richting de kop van Overijsel naar Notengaard Bisschop van Paulien en Roderik. Daar maakte Wim tusen de notenbomen een heerlijke maaltijdsalade met zoete aardappel en zelfgemaakte walnootnougatine.


Recept
 

Al vroeg in de ochtend mocht Wim met Harm en Lonneke mee om palingfuiken te legen. Wim maakte er een geweldig lekker gerecht mee voor de vrienden van Harm en Lonneke. Geroosterde röstirondjes met kropsla, gerookte paling en appeldressing. Krijg je al trek?


Recept