U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aviko Buurttafel On Tour

Wij zijn vertrokken, dit keer blijven we dicht bij huis! Samen met onze
chef Wim Ballieu maken we een tour door Nederland en België.

Tijdens onze tour, met de inmiddels bekende blauwe foodtruck,
ontmoet Wim lokale producenten van typische streekproducten.
Wim kookt daarna een heerlijk gerecht met deze ingrediënten en elke
aflevering eindigt aan tafel, met gasten die genieten van Wim zijn
kookkunsten. Met alle gerechten die we maken tijdens de tour wordt
straks ook een receptenboek gemaakt.

De mooiste lokale producten

Wat dacht je van heerlijke mosselen uit Yerseke, cranberries van
Terschelling, hop uit Poperinge of stroop uit het Zuiden van Limburg.

 
 

Onze chef Wim Ballieu

Wim Ballieu komt uit België en opende 11 jaar geleden
zijn eerste Balls & Glory, waar hij de lekkerste gevulde
gehaktballen met stoemp maakt. Wim is te zien in menig
kookprogramma, waaronder de Streken van Wim. Hierin reist
hij met een jeep door Nederland om Vlaamse gerechten te
maken met een Nederlands product in de hoofdrol.
Voor het vijfde jaar gaan we op tour met Wim. We houden
van z’n spontaniteit, Belgische tongval en bovenal z’n passie
voor koken. Ook deze tour maakt Wim lokale gerechten met
een ‘touch’ of Aviko.

 

Janneke Philippi

Janneke Philippi is samen met Wim het brein achter de recepten
voor deze tour. Janneke is bekend van onder andere het Delicious
magazine., haar geweldige kookboeken en de recepten die ze voor
ons maakt. Ze is onuitputtelijk als het om receptideeën gaat en
neemt daar altijd de nieuwste eettrends in mee. Ook voor deze tour
en het receptenboek dat we gaan maken is zij weer onmisbaar.
 

 

Volg ons tijdens de tour

Op deze site, op onze Instagram en Facebook pagina kun je de tour
volgen. Natuurlijk komen de recepten straks ook online te staan.
Vanaf maandag 19 juni zijn de uitzendingen 10 weken lang op
maandag te zien op NPO1 voor het journaal van 20:00 uur.