U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Stoofvleesschotel met bleekselderij en stroop

30 minuten bereidingstijd - 2 uur stoven
20 minuten in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree (750 g)
  • 800 g rundersukade
  • 1 struik bleekselderij
  • 1 ui
  • 25 g roomboter
  • 3 el bloem
  • 300 ml donker bier
  • 250 ml vleesbouillon
  • 2 volle el appelstroop
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 friszoete appel, bijv. Jonagold
  • Ovenschaal (26 cm ø)

Bereiding:

  • Snijd het vlees in blokjes en dep droog. Bestrooi het vlees met zout en peper. Maak de bleekselderij schoon, schil de stengels dun en snijd ze in stukken van 4 cm. Snipper de ui grof of naar wens fijn.
  • Smelt in een braadpan de boter. Fruit de ui 1 minuut. Voeg het vlees toe en bak in 5 minuten rondom bruin. Schep de bloem erdoor en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de bleekselderij toe. Schenk het bier en de bouillon langs de rand in de pan en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag. Voeg de stroop en de laurier toe en stoof het vlees afgedekt in 2 uur zachtjes gaar.
  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.
  • Schep het stoofvlees in de ovenschaal. Dek af met de aardappelpuree en strijk glad. Steek de partjes appel in de puree.
  • Bak de puree 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot deze begint te kleuren.
  • Een klassieker uit de oven is altijd een hit! Wim’s favoriete stoofvlees met ‘witte selder’ is hier verstopt onder een romige laag aardappelpuree met partjes appel.
  • Tip: Bereid het stoofvlees alvast een dag eerder. De volgende dag alleen de puree en appel erop en hop, zo in de oven! Reken op ongeveer 30 minuten zodat het stoofvlees ook weer goed warm is.
  • Tip: Hak wat verse kruiden (bijv. peterselie of bieslook) fijn en meng door de puree. Of gebruik Aviko kruidenpuree!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 605 kcal
  • 21 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 51 g koolhydraten
  • 49 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 2,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen