U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
AVI18074-02%20Tour%20Aflevering%201_423x238

Zwitserland Afl. 11

Lekkere Lamsbout

Lekkere Zwitserse lambsbout
Wim pakt lekker uit op de laatste locatie van de Buurttafel on Tour in Zwitserland. Wim zou Wim niet zijn om ‘m extra lekker te maken met z’n eigen ‘glaze’. We hebben nog nooit zo’n lekkere lambsbout gegeten, midden in de prachtige natuur van Lauterbrunnen.

Naar recept Alle afleveringen
AVI18074-02%20Tour%20Aflevering%202_423x2382

Zwitserland Afl. 12

Rösti uit de Alpen

Rösti uit de Alpen
Wim is in Zwitserland en maakt een heerlijke rösti voor z’n gasten. Ook nu pakt hij ze weer helemaal in met z’n kookkunsten. En die besneeuwde bergen op de achtergrond. Wat een uitzicht!

Naar recept Alle afleveringen

Aviko buurttafel on tour

Aviko heeft een tour gemaakt door Europa met de buurttafel samen met de geweldig leuke 24Kitchen chef Wim Ballieu. We zijn op verschillende pitoreske plaatsen in Europa gestopt met de buurttafel om ter plekke heerlijke lokale gerechten te maken met een ‘touch’ of Aviko. Waarna de lokale bevolking aan lange tafels plaats nam om heerlijk te genieten van al het lekkers wat Wim had klaargemaakt.


Op deze pagina kun je onze tour volgen en zodra de uitzending op TV is komen ook de recepten online. Vanaf 23 juli zijn de uitzendingen te zien op o.a. 24Kitchen.

Wim Ballieu

Wim Ballieu is Vlaams en opende in 2012 Balls & Glory, waar hij de lekkerste gevulde gehaktballen en stoempjes maakt. Wim is te zien in menig kookprogramma o.a. de Streken van Wim. Hierin reist hij met een jeep door Nederland om Vlaamse gerechten te maken met een Nederlands product in de hoofdrol.


Wim heeft het nu een beetje anders gedaan en is met ons op tour door Europa gegaan om overal lokale gerechten maken met als speciaal ingrediënt een heerlijk Aviko product.

Buurttafel on Tour in Lauterbrunnen, Zwitserland

In het prachtige dal van Lauterbrunnen, met maar liefst 72 watervallen, stonden we tussen de gigantische rotswanden en bergtoppen van de Alpen, met eeuwige sneeuw op de achtergrond. Wat een plaatje! Eerst met het treintje kaas en boter gehaald in Winteregg, dat was al een avontuur op zich. Met de stroom viel het even niet mee in het weiland maar uiteindelijk is ook dat gelukt en kon Wim aan de slag. Eerst met onze rösti, want Zwitser wordt het niet en daarna een overheerlijke lamsbout met gratins. We waren nog niet klaar of het begon hard te regenen.


Wat hebben we de hele week geluk gehad met het weer en wat hebben ze in elk land heerlijk gegeten. Wim maakte er elke keer een feestje van. Soms moesten de mensen best wel even wachten maar altijd met groot plezier!

Buurttafel on Tour in Monforte d’Alba, Italië

Midden in het wijngebied van Piemonte, waar ze de Barola wijn maken, zijn we neergestreken met de buurttafel karavaan. Eerst even ongelooflijk lekkere tomaten bij Diego gehaald (wat een leuke man) en gelijk wat verse courgetten meegenomen voor op de pizza. Daarna naar wijnhuis Sòt gereden en ontvangen door Mauricio en zijn familie. Wat een aardige mensen en wat een lekkere wijn. Wim was behoorlijk zenuwachtig, pizza maken voor een Italiaanse familie, ga er maar aanstaan. Ze moesten lachen om onze gekke oven maar uiteindelijk hebben ze heerlijk gegeten van de groenten torentjes op rösti rondjes en de pizza met rösti. Weer een mooie avond met een prachtige zonsondergang en echte Italiaanse gezelligheid aan tafel.

Buurttafel on Tour in Tossa de Mar, Spanje

Aan het strand in Tossa, kan het mooier? Eerst verse vis gehaald, zo van de boot in de haven van Blanes, kan het verser? Foodtruck neergezet aan de boulevard, tafel mooi gedekt en Wim die een heerlijke vissoep maakt en echte Spaanse tapas met natuurlijk onze eigen Patatas Bravas. En niet te vergeten, prachtige mensen aan tafel. Wat is dit een beleving.

Buurttafel on Tour in Cucuron, Frankrijk

Wat een plaatje is Cucuron! Een prachtig klein plaatsje in Zuid-Frankrijk. Eerst met Wim naar de markt om verse groenten te halen en een mooie kip. Daarna op een pleintje in het dorp geweldig gekookt, we waren nog even de kip kwijt maar alles is goed gekomen. Wat een mooie avond, lichtjes aan, gezellig gedekte tafel, toplocatie en vooral hele lekkere lokale gerechten met een ‘touch’ of Aviko.

Buurttafel on Tour in Durbuy, België

Dit is net de Efteling maar dan in het echt. Wat een prachtig plaatsje is Durbuy. Eerst naar de boucherie voor niet te overtreffen Ardense ham. Daarna even verderop echte Luikse stroop halen. Met de Foodtruck rijden we naar een prachtig plein en koken maar. Wim heeft heerlijke typische Belgische gerechten gemaakt. Wat? Een klein tipje van de sluier dan... Luikse balletjes. Typisch Wim, typisch Belgisch.

Buurttafel on tour in Thorn, Limburg

Hebben wij weer... al weken mooi weer en nu regen in Limburg, onze eerste locatie. De allerlekkerste asperges van Limburg gehaald bij Astrid, de beste aardappels gehaald bij de Aviko teler in de buurt en toen op weg naar het mooie witte dorpje. Ontvangen met Limburgse vlaai, wat een lieve mensen en wat een gastvrijheid daar in Thorn. Als dat de hele tour zo wordt...


En wat heeft Wim lekker gekookt voor z’n gasten. Wat?... ja... verklappen we nog niet helemaal maar dat het iets met asperges was is wel duidelijk.