

De Finca van Wim
Wim deelt op deze pagina al zijn recepten met jou, gemaakt tijdens de opnames van ‘de Finca van Wim’ 2025. Elke avond kookte Wim de sterren van de hemel voor zijn gasten, die hebben daar dan ook enorm van genoten. De recepten kun je dus met een gerust hart aan jouw gasten serveren. En ze zijn echt makkelijk te maken!Heb je een uitzending gemist? Je kunt ze hier allemaal terugkijken.



Vanavond kookt Wim uit zijn voorraadkast. Er komen veel kindjes eten dus hij haalt aardappelkroketjes uit de vriezer, altijd een hit! Zeker als de kinderen zelf mee mogen helpen om ze nog lekkerder te maken. Hij maakt er bloemkool-wings bij met een heerlijke bacon-chilidip. Wedden dat je ook jouw gasten hier blij mee maakt?

Vanavond kookt Wim samen met Edu. Het wordt Gaufrite (een wafel van aardappel) met smashburgers en een aantal heerlijke sauzen waarin de roots van deze mannen samenkomen. Echt zo lekker! En je kunt de Gaufrite met smashburgers heel makkelijk zelf maken.



Wim maakt röstirondjes met pesto-eieren. Röstirondjes zijn altijd een hit, zeker als je ze ook nog eens op de BBQ maakt, dat geeft een heerlijke rokerige smaak maar ook uit de oven zijn ze niet te weerstaan. De combinatie met de smaakvolle eieren gebakken in de pesto maakt het helemaal compleet.

Voor vanavond staat er een ovenschotel met cavolo nero op het menu. Wim gaat eerst op pad om die te halen bij boer Georg. Wims geheim voor een mooie ovenschotel? “Top ‘m af met duchesses, dan ziet het er direct feestelijk uit en het geeft een knapperig korstje aan je ovenschotel.” Krijg je al zin om ‘m zelf te maken?



Wim is uitgenodigd door de kolonel om op Castillo San Carlos te komen koken, een eeuwenoud kasteel in Palma. Hij trakteert de gasten vanavond op crispy chicken met aardappelkroketjes, die hij extra lekker maakt met cheddar, bacon en verse kruiden. Kijk ook naar Wims tip om de crispy chicken van een superlekker krokant laagje te voorzien. Echt de moeite waard om zelf te proberen.

Wim maakt er vanavond een feestje van met loaded fries, drie heerlijke zelfgemaakte toppings en lekker veel groenten. De tomaten haalt hij bij Matías dus die zijn supervers. Wim kiest voor deze loaded fries voor onze nieuwste friet Wavy Blends. Ken jij ze al? Niet?
Snel kijken dan...



Wim maakt smoky misogratins met merguez en aubergine. De gratins doen het altijd goed aan tafel en dat weet Wim inmiddels ook...
Wat hij ook voor lekkers maakt, de gratins krijgen altijd de meeste complimenten. Makkelijker kun je het jezelf eigenlijk niet maken.