U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Uitzendingen


Port de Sóller, Gamba’s

Gamba’s al vino blanco met kruidenaioli, salade en röstirondjes

Wim heeft al veel gehoord over de gamba’s van Sóller en haalt ze rechtsteeks van de boot in de haven. Om er vervolgens voor een mooi gezelschap een heerlijk diner mee te bereiden bij de vuurtoren van deze prachtige plaats. Hij Maakt gamba’s al vino blanco met kruidenaioli, salade en röstirondjes. Supermakkelijk en ongelooflijk lekker.

Naar recept

Damià Nicolau, Tap de Corti

Geroosterde paprika’s met ham aardappelblokjes en romescosaus

Wim gaat in deze uitzending met met Damià, hij maakt niet alleen sobrasada maar verbouwt ook z’n eigen Tap de Corti, een belangrijk ingrediënt voor het maken van sobrasada. Deze peper zorgt voor de kleur, smaak en geur van veel typisch Mallorcaanse gerechten. Wim maakt er geroosterde paprika’s met Ibérico ham, aardappelkrokantjes en romescosaus mee. Het ziet er zo lekker uit!

Naar recept Alle afleveringen

Damià Nicolau van Can Not, Sobrasada

Gevulde kalkoen met sobrasada en honing

Wim gaat in deze uitzending op bezoek bij Damià Nicolau van Can Not voor de sobrasada. Op Mallorca wordt sobrasada in veel gerechten gebruikt en nog vaker als broodbeleg gegeten. Wim vult kalkoenfilet met sobrasada, honing en een dakje van rösti. Zo ontzettend lekker. Dit moet je echt een keer maken.

Naar recept

Pau Navarro en de Kathedraal van Palma

Rösticups met gepofte paprika, zeevenkel en zeebaars

Met Pau Navarro kookt wim op DE plek van Palma voor Kathedraal Seu, kan het mooier! Ze koken samen met Llampuga, vis van het seizoen die ze in de ochtend bij Mercat de l’Olivar hebben gehaald. Wij doen het net even anders en maken rösticups met gepofte paprika, zeevenkel en zeebaars zodat je ze hier ook kunt maken.

Naar recept

Jaime Arbona van Finca Ca’s Sant, citroenen

Varkensgebraad met citroen en abrikoos

Vandaag bezoekt wim Jaime Arbona van Finca Ca’s Sant voor de citroenen van Sóller. Deze zijn enorm sappig. Wim maakt er varkensgebraad met rösti en abrikoos mee. Echt de moeite waard!

Naar recept

Tomeu Arbona van Fornet de la Soca, Ensaïmadas

Zoete kipstoof met specerijen en ensaïmada

Als je ooit op Mallorca bent geweest dan ken je vast de ensaïmada, een typisch Mallorcaanse lekkernij. Wim draait in deze uitzending mee met Tomeu Arbona om in zijn sprookjesachtige bakkerij: Fornet de la Soca, ensaïmadas te leren maken.
Ze maken er ’s avonds samen een feestmaal van en maken ‘aguiat dolç’ met ‘ensaïmada de patata’. Het is wel even een werk maar zeer de moeite waard!

Naar recept

Matthieu Pichenot van Bodega Biniagual, Wijn

Albóndigas al vino tinto, worteltjes met sinaasappel en röstirondjes

De typisch Mallorcaanse druiven: Manto Negro en Prensal blanc gecombineerd met de passie van deze familie om prachtige wijnen te maken, maken Bodega Biniagual zo bijzonder. Matthieu Pichenot ontving Wim op de wijngaarde en vertelde Wim er alles over. Wim maakte albóndigas al vino tinto, worteltjes met sinaasappel en röstirondjes. Lekker.

Naar recept

Biel & Pau van Melvici, Honing

Tortilla met zoete aardappel, mahon en padrón pepers

Biel Coll en Pau Queralt zijn al van kleins af aan vrienden en dol op de natuur. Ze zijn een aantal jaren geleden begonnen met hun hobby, honing maken onder de naam Melvici. Ze vertellen Wim alles over het maken van honing, waarna Wim een lunch maakt voor Pau, Biel en hun vrienden. Hij maakt tortilla met zoete aardappel, mahon en padrón pepers. Het is zo gemaakt en superlekker!

Naar recept

Montserrat Pons, Vijgen

Kip met vijgen, sherry en gratins met hazelnootcrunch

Als iemand iets van vijgen weet dat is het Montserrat Pons. Hij heeft meer dan 1.300 verschillende soorten staan. Hij laat Wim zien en vooral proeven wat er allemaal aan variëteiten zijn. In Son Mut Nou op de Finca van Montserrat midden tussen de vijgen maakt Wim een heerlijk gerecht voor de vrienden van Montserrat.
En wat een complimenten weer voor de gratins met hazelnootcrunch. Echt de moeite waard om te maken.

Naar recept

Jean Miralles, Olijfolie

Spaanse eieren met tomaat, chorizo en zoete aardappelblokjes

Wat een fantastisch bezoek was dit! Joan Mirrales van Treurer olijfolie is een markante man die met passie over zijn olijfolie praat. De olijfolie wordt gemaakt van de Arbequina olijf en dat proef je! Er is bijna 70 kg olijven nodig voor 1 liter olijfolie. In deze prachtige olijfgaarde in Algaida heeft Wim voor de gasten van Joan en Patrica Spaanse eieren met tomaat, chorizo en zoete aardappelblokjes gemaakt.

Naar recept