U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Maaltijdsalade met zoete aardappel, haricots verts, geitenkaasballetjes en walnootnougatine

40 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Zoete aardappelblokjes (450 g)
  • 200 g haricots verts
  • 1 rode ui
  • 75 g suiker
  • 50 g walnoten
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 2 el fijngehakte verse kruiden (peterselie, basilicum, dille) en/of maanzaad
  • 1 el walnootolie
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 el rode wijnazijn
  • 125 g krulsla melange
  • Bakpapier, (jam)potje

Bereiding:

  • Snijd de steelaanzet eraf en kook de haricots verts in 4 minuten beetgaar. Snijd de ui in halve ringen.
  • Doe de suiker met 3 el water in een steelpan. Laat de suiker op matig vuur oplossen. Roer af en toe tot een heldere siroop ontstaat. Draai het vuur hoger en laat de siroop tot een egale, goudbruine karamel kleuren – roer nu niet meer!
  • Hak de walnoten grof. Neem de pan van het vuur en schep de walnoten erdoor. Stort de notenkaramel meteen op een plank met bakpapier en laat afkoelen.
  • Rol van de geitenkaas 12 balletjes. Rol ze door de verse kruiden en/of het maanzaad.
  • Bereid de zoete aardappelblokjes volgens de aanwijzingen in de airfryer. Doe intussen de walnootolie met de olijfolie, de mosterd en de wijnazijn in een (jam)potje. Schud tot een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • Hak de afgekoelde walnootnougatine grof. Strooi de slamelange in een schaal. Voeg de haricotsverts, de rode ui en de zoete aardappelblokjes toe. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de walnootnougatine. Leg de geitenkaasballetjes op de salade.
  • Tip: Maak de kaasballetjes en nougatine al van tevoren. Bewaar ze in een luchtdichte trommel op een koele plek. Ook de haricots verts kunnen alvast van tevoren beetgaar worden gekookt.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 675 kcal
  • 44 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 48 g koolhydraten
  • 17 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 1,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen