U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Uitzendingen


Broccolischotel met karbonades, cranberrycompôte en pom’ duchesse

Voor de cranberry’s nam Wim met zijn foodtruck de veerboot naar Terschelling want alleen daar groeien in Nederland cranberry’s. Een unieke plek dus! Toen de avond viel, maakte Wim bij de Bessenschuur een heerlijk gerecht met de cranberry’s van Hans van Terschellinger Cranberries: Broccolischotel met karbonades, cranberrycompôte en pom’ duchesse.

Naar recept

Rösti mini met kip en zeekraal

Wim is dol op zeegroenten en reed daarvoor naar Jan Poleij in Kruiningen om zeekraal te gaan plukken. Jan is een geweldige man, altijd enorm hard gewerkt en een echte pionier in zijn vak. Jan nam Wim mee naar de kwekerij om zelf zeekraal voor de maaltijd te oogsten. In de haven van Yerseke maakte Wim een heerlijke eenpansmaaltijd met rösti mini, kip en zeekraal voor Jan, zijn vrouw en hun gasten!

Naar recept

Witlofschotel met bierbechamel en aardappelkroketjes

Voor de hop trokken we naar geboortestreek van Wim in België; West-Vlaanderen. Om een bezoek te brengen aan Bernadette en Wout van ’t Hoppecruyt in Poperinge. Midden tussen de hop maakte Wim weer zo’n ongelooflijk lekker recept. Een witlofschotel met bierbechamel en aardappelkroketjes, gewikkeld in spek. Alleen de geur al!

Naar recept

Appel-tijmrollade met vlierbloesemsiroop en geitenkaaspureerozetjes

Janneke, die alle recepten voor ons schrijft, had ons getipt! Als je van mooie producten houdt, moet je echt naar de Eyserhalte toe. Dus reed Wim met de foodtruck richting Eys in Zuid-Limburg voor een ontmoeting met André en zijn team. Een prachtige winkel met heerlijke producten, veelal zelfgemaakt en wat een ongekende gastvrijheid. Op deze prachtige plek, met adembenemend uitzicht, heeft Wim voor de gasten van André een heerlijke appel-tijmrollade met vlierbloesemsiroop en pureerozetjes gemaakt, superlekker!

Naar recept

traybake met zoete aardappelfriet, vergeten groenten en kaas

Voor de kaas toerde Wim naar België om langs te gaan bij de Melkerhei in Linter. Martine en Pieter, moeder en zoon, beide zeer bevlogen en met een enorme passie voor hun koeien, boter en de kazen! Wim nam voldoende kaas mee naar de boomgaarde om daar midden tussen de koeien te gaan koken voor de gasten van Martine en Pieter. Een traybake met zoete aardappelfriet, vergeten groenten en natuurlijk de kaas van de Melkerhei.

Naar recept

Stoofschotel met stroop, bier, appel en kruidenpuree

Mart van de Wall wist het al heel vroeg: hij wilde stroop maken! En na allerlei omzwervingen is ‘m dat ook gelukt. Mart is een meester in het maken van de stroop. Puur natuur! Zijn zoon Magiel heeft de fijne kneepjes van het ambacht geleerd en zal het bedrijf stap voor stap overnemen. Maar niemand maakt zo nauwkeurig stroop als Mart. Het is een gevoel! Midden in de boomgaarde zette Wim zijn foodtruck neer om voor de twee jongens en hun familie te koken. Het werd een heerlijke stoofschotel met stroop, bier, appel en kruidenpuree.

Naar recept

Pain perdu van aardappelbroodjes met roomijs en aardbeien

Aardbeien mochten natuurlijk niet ontbreken op deze tour door Nederland. Wim ging in Serooskerke langs bij Marcel van van de Bosse fruit om aardbeien te plukken. Daarna door naar WestKapelle waar Wim aan het strand een heerlijke lunch maakte voor de gasten. Hij maakte zijn favoriete aardappelbroodjes aan het strand om ze daarna nog even te wentelen in een heerlijk zoet beslag van melk, suiker en ei. Nog even aanbakken en je weet niet wat je proeft. Aardbeien en ijs erbij en je hebt een geweldig lekker dessert.

Naar recept

Traybake met zoete aardappelblokjes en kruidenpesto

Wat een passie! Frank weet alles van kruiden! Samen met Monique runt hij Puur-Aroma. Je hebt nog nooit zoveel soorten kruiden bij elkaar gezien, allemaal op biologische wijze geteeld en voorzien van een EKO-keurmerk. We hebben kruiden geproefd met de smaak van oester, chocolademunt, eetbare bloemen in tal van smaken en nog veel meer. Wim maakte midden tussen alle kruiden op de kwekerij een traybake met zoete aardappel, courgette, burrata en een heerlijke wildekruidenpesto.

Naar recept

Zeeuwse mosselpan met venkel, dragonroom en grip ‘n dip met 3 dips

Wim mocht met Nico en Laus mee om mosselen te steken in Yerseke. Dat werd een geweldige ervaring. Het was prachtig weer, weinig wind, we hadden het niet beter kunnen treffen. Wim maakte op een droog gevallen zandplaat een heerlijke borrelplank met mosselen, Grip ‘n Dip (onze nieuwste friet om mee te dippen) en een paar lekkere dips. Krijg je ook al zin in mosselen?

Naar recept

Geroosterde groene asperges met boerenkaasgratins, gepocheerde eidooier en basilicumhollandaise

Voor de groene asperges trokken we naar België waar Wim op bezoek ging bij Stéphane voor de Haspengouwse groene asperges van Regalys. Op de binnenplaats van deze prachtige achttiende-eeuwse hoeve kookte Wim voor de hele familie. Natuurlijk asperges, geroosterd met boerenkaasgratins, gepocheerde eidooier en basilicumhollandaise. Zo ontzettend lekker!

Naar recept

Maaltijdsalade met zoete aardappel, haricots verts, geitenkaasballetjes en walnootnougatine

Op zoek naar walnotenolie reed Wim met de foodtruck richting
de kop van Overijsel naar Notengaard Bisschop van Paulien
en Roderik. Daar maakte Wim tusen de notenbomen een
heerlijke maaltijdsalade met zoete aardappel en zelfgemaakte
walnootnougatine.

Naar recept

Geroosterde röstirondjes met kropsla, gerookte paling en appeldressing

Al vroeg in de ochtend mocht Wim met Harm en Lonneke mee om
palingfuiken te legen. Wim maakte er een geweldig lekker gerecht mee
voor de vrienden van Harm en Lonneke. Geroosterde röstirondjes met
kropsla, gerookte paling en appeldressing. Krijg je al trek?

Naar recept