U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Uitzendingen

Volterra, Pasta - Grosseto

Ravioli met zoete aardappel en amaretti

In Volterra zou Reka aan Wim laten zien hoe Italianen pasta maken. We dachten dat we een nona zouden treffen maar Reka bleek een prachtige jonge dame te zijn. Volgens Wim is deze ravioli met een vulling van amaretti en zoete aardappel, zoveel lekkerder dan met gehakt.


Recept

Monterotondo Maritimo, Ricotta - Grosseto

Geroosterde ricotta met groenten en aardappel krokantjes

Wim gaat op bezoek bij kaasmaker Mario om verse ricotta te halen. Daar stonden we dan, met de foodtruck midden tussen alle schapen. Het werd weer een feestje aan tafel met de heerlijke gegrilde ricotta en niet te vergeten Janneke’s geweldige dessert. Kijken dus!

Recept

San Miniato – Rundvlees

Tagliata met rösti

Deze streek staat bekend om z’n heerlijke rundvlees vanwege het Chianina rund, een prachtige witte koe. Andrea bracht ons naar de koeien, liet ons z’n slagerij zien en was vooral enorm gepassioneerd! Wim kookte de sterren van de hemel en het werd een heerlijke avond met de gasten aan tafel.

San Miniato – Truffel

Torentjes van rundvlees, knolselderij, truffel en gratin

Wim heeft een afspraak met een hond: Stella en natuurlijk haar baasje Massimo, om truffels te zoeken. Hij combineert de aardse smaak van truffel met een geweldig lekker torentje van rundvlees, knolselderij en gratin. Wat een geweldige dag! Veel kijkplezier.

Carrara - Toscane

Saltimbocca van vis met gegrilde groenten en Pom’ Duchesse

Op zoek naar de beste Lardo (spek) van Italië zijn we naar Carrara gegaan waar het spek wordt gerijpt in marmerenkisten en gepekeld met zout en kruiden uit de streek. Wim heeft hier een heerlijk gerecht mee gemaakt. Veel kijkplezier!

Genua - Ligurië

Gevulde bolcourgettes met pesto gratin

Wim heeft een geweldig gerecht gemaakt met bolcourgettes en pesto gratin. En de echte pesto komt natuurlijk uit Genua: Pesto Genovese. Dus een bezoek gebracht aan Ruggero voor verse basilicum en de laatste tips voor een goede pesto. Veel plezier met het bekijken van de uitzending.