U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Uitzendingen

Albinea, Balsamico - Reggio Emilia

Tarte di pomodori met rösti

Wat een plek, wat een prachtige Borgo. Hier wordt het zwarte goud van Italië gemaakt: Balsamico. Cristina en zus Silvia, hebben de liefde voor balsamico van papa overgenomen. Natuurlijk nam Wim een flesje mee voor het gerecht. In het kleine plaatsje Sala Baganza, mochten we bij de Rocca di Sala Baganza onze foodtruck en buurttafel neerzetten. Het werd een prachtige avond.

ReceptLokaal bezoekKookvideo Behind the scenes

Emilia Romagna, Parmezaanse kaas - Lesignano
de’ Bagni

Italiaanse groenten uit de oven met röstirondjes

Op bezoek bij Davide voor Parmazaan. Sinds 1936 maken ze daar met veel succes Parmigiano-Reggiano. Een prachtige boerderij, waar alles achter slot en grendel en in groot geheim plaatsvindt. Wij mochten meekijken. Jij dus ook! Zeer de moeite waard.

ReceptLokaal bezoekKookvideo Behind the scenes

San Vito Marina, Rode Poon - Abruzzo

Rode poon met een citroen-röstidakje

Deze regio staat bekend om de zo typerende, Trabocco. Een vissershuisje op het water. Een aardige visser hielp Wim het net uit te gooien. Al snel hadden we beet. Met de heerlijke zoetige rode poon had Wim direct een lekker gerecht in z’n hoofd met rösti. Dit werd een wel hele bijzondere dag.

ReceptLokaal bezoekKookvideo Behind the scenes

San Vito Marina, Lamsvlees - Abruzzo

Lamsspiesjes met rozemarijn en rösti mini

Abruzzo staat bekend om haar Arrosticini, dat zijn spiesjes van lamsvlees dus die moesten natuurlijk gemaakt worden. Wim bracht een bezoek aan twee broers die niets anders doen dan arrosticini maken. En lekker! Zeker met Wims geheime recept... Wat hadden we een gezellige tafel op een prachtige plek aan het water. Nieuwsgierig?

ReceptLokaal bezoekKookvideoBehind the scenes

Urbania, Aubergine - De Marken

Aubergineschotel met zoete aardappel

In Urbania brengt Wim een bezoek aan Donatella voor de aubergine. Net voor we er zijn zien we een paar prachtige oude dames zitten, natuurlijk gelijk gestopt om naar hun geheime recept met melanzane; aubergine te vragen. We weten nog steeds niet of het idee voor de aubergineschotel nu van Wim of de dames kwam... Dit is zo mooi om te zien!

ReceptLokaal bezoekKookvideo Behind the scenes

Urbino, Crescia - De Marken

Crescia met rösti en venkelsalade

Urbino staat bekend om Crescia. Wim ging in de leer bij Maria en Stephanie. Gelukkig is Wim een snelle leerling want hij had al snel door hoe het moest. Eén van de Italianen aan tafel zei zelfs: “Het smaakt net zo als wanneer mijn oma het maakt”. Hier hebben we zelfs de krant gehaald. Veel kijkplezier.

ReceptLokaal bezoekKookvideo Behind the scenes

Volterra, Pasta - Grosseto

Ravioli met zoete aardappel en amaretti

In Volterra zou Reka aan Wim laten zien hoe Italianen pasta maken. We dachten dat we een nonna zouden treffen maar Reka bleek een prachtige jonge dame te zijn. Volgens Wim is deze ravioli met een vulling van amaretti en zoete aardappel, zoveel lekkerder dan met gehakt.


ReceptLokaal bezoekKookvideo Behind the scenes

Monterotondo Maritimo, Ricotta - Grosseto

Geroosterde ricotta met groenten en aardappel krokantjes

Wim gaat op bezoek bij kaasmaker Mario om verse ricotta te halen. Daar stonden we dan, met de foodtruck midden tussen alle schapen. Het werd weer een feestje aan tafel met de heerlijke gegrilde ricotta en niet te vergeten Janneke’s geweldige dessert. Kijken dus!

ReceptLokaal bezoek KookvideoBehind the scenes

San Miniato, Rundvlees - Toscane

Tagliata met rösti

Deze streek staat bekend om z’n heerlijke rundvlees vanwege het Chianina rund, een prachtige witte koe. Andrea bracht ons naar de koeien, liet ons z’n slagerij zien en was vooral enorm gepassioneerd! Wim kookte de sterren van de hemel en het werd een heerlijke avond met de gasten aan tafel.

San Miniato, Truffel - Toscane

Torentjes van rundvlees, knolselderij, truffel en gratin

Wim heeft een afspraak met een hond: Stella en natuurlijk haar baasje Massimo, om truffels te zoeken. Hij combineert de aardse smaak van truffel met een geweldig lekker torentje van rundvlees, knolselderij en gratin. Wat een geweldige dag! Veel kijkplezier.

Carrara, Lardo - Toscane

Saltimbocca van vis met gegrilde groenten en Pom’ Duchesse

Op zoek naar de beste Lardo (spek) van Italië zijn we naar Carrara gegaan waar het spek wordt gerijpt in marmerenkisten en gepekeld met zout en kruiden uit de streek. Wim heeft hier een heerlijk gerecht mee gemaakt. Veel kijkplezier!

Genua, Basilicum - Ligurië

Gevulde bolcourgettes met pesto gratin

Wim heeft een geweldig gerecht gemaakt met bolcourgettes en pesto gratin. En de echte pesto komt natuurlijk uit Genua: Pesto Genovese. Dus een bezoek gebracht aan Ruggero voor verse basilicum en de laatste tips voor een goede pesto. Veel plezier met het bekijken van de uitzending.