U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Op bezoek bij lokale leveranciers

Samen met Wim Balieu gingen we tijdens onze tour door Italië steeds weer opzoek naar de mooiste lokale ingrediënten. In onderstaande video’s zie je een uitgebreid verslag van die bezoeken
 

Deze streek staat al eeuwen bekend om zijn heerlijke rundvlees vanwege het Chianina rund, een prachtige witte koe. Het schijnt het oudste ras ter wereld te zijn. Wij brachten een bezoek aan het beroemde slagersbedrijf van Andrea Falaschi en zijn familie. Andrea is al de 4e generatie in het bedrijf. Kijk naar de passie van Andrea.

 

San Miniato, een prachtig dorpje in de heuvels van Toscane, wat bekend staat als de truffelhoofdstad van Toscane. Wij brachten een bezoek aan Massimo van Truffle in Tuscany, een tartufaio (truffelzoeker) in hart en nieren. Massimo leerde de kunst van het truffel zoeken van zijn opa Lino en doet niets liever dan het bos in gaan om truffels te zoeken met zijn pientere hondje Stella. Super leuk om te zien!

Opzoek naar de beste lardo van Italië hebben we de tocht gemaakt naar Carrara in Colonnata. De lardo (spek) wordt daar gerijpt in speciale marmerkisten en gepekeld met zout en kruiden uit de streek. Bijzonder om te zien.

 

De beste Pesto Genovese komt uit de wijk Pra in Genua. Dus wij met de foodtruck dwars door Genua gereden en uiteindelijk ergens omhoog gereden over ontzettend smalle, bochtige straatjes. We kregen een warm welkom van Ruggero, eigenaar van Azienda Agricola di Rossi Ruggero. Vol trots liet hij zijn basilicumkwekerij zien, waar ze de enige echte ‘basilico Genovese’ kweken met D.O.P. keurmerk. Jammer dat je niet kunt mee ruiken...