U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aviko Buurttafel On Tour Mallorca

Samen met onze chef Wim Ballieu hebben we een tour gemaakt door het culinaire hart van de Méditerranée, Mallorca. Misschien ken je het eiland nog niet op deze manier maar het heeft op culinair gebied ontzettend veel te bieden.

Tijdens onze tour, met de inmiddels bekende blauwe foodtruck, ontmoet Wim lokale chefs en bezoekt hij producenten van typisch Mallorcaanse producten. Wim kookt daarna een heerlijk gerecht met de ingrediënten van het eiland en elke aflevering eindigt aan tafel, met gasten die genieten van Wim z’n kookkunsten. Met alle gerechten die we maken tijdens de tour wordt straks ook een receptenboek gemaakt.
 
 

Wim maakte dit recept bij de vuurtoren van Sóller met de citroenen die we gehaald hadden bij Jaime. Wat hebben onze gasten genoten van dit heerlijke gebraad. Maak ‘m snel zelf.


Recept
 

Samen met de bekendste bakkers van het eiland, Tomeu Arbona, maakte Wim deze kipstoof met ensaïmada. We hebben allemaal mogen proeven. Dit moet je gewoon een keer maken!


Recept
 

Met de wijn van Bodega Biniagual en de hulp van Björn maakte Wim deze heerlijke Spaanse gehakballetjes met lekker veel rode wijn, verse worteltjes met sinaasappel en röstirondjes. Dit gaat echt iedereen lekker vinden!


Recept
 

Wat was het bezoek aan de mannen van Melvici een avontuur. Met hun geweldig lekkere honing maakte Wim deze tortilla. Een feestje om te maken!


Recept
 

Met de vijgen van Montserrat maakte Wim deze heerlijke maaltijd. Maar ook met gedroogde vijgen of wat meer druiven is dit recept nog steeds heel erg lekker. Zin om te gaan maken?


Recept
 

Op bezoek bij Joan Miralles van Treurer olijfolie maakte Wim dit heerlijke gerecht voor zijn gasten. Een goede olijfolie maakt hier het verschil. Dit wil je toch proeven?


Recept