Masala curry met flatbread
Wim maakt vandaag flatbread met masala curry en zoete aardappel en is al vroeg uit de veren om meel voor het brood te halen bij boer en molenaar Stefan. Aan het einde van de dag rijdt hij met zijn foodtruck richting zee om daar bij ondergaande zon te koken. Als je Wims flatbread één keer hebt gemaakt, wil je nooit meer anders! Proberen?Naar recept Alle afleveringen

Vandaag maakt Wim masala curry met zoete aardappel en
flatbread. Voor het brood heeft hij een tip gekregen van Edu.
Stefan van Farines Bellver Ric verbouwt zelf zijn graan en vermaalt
het tot meel op zijn finca. Stefan vertelt honderduit over zijn
ervaring als bakker en boer en geeft Wim een zak meel mee voor
zijn flatbread.
Wims gasten zijn vandaag wijnproeven bij Terra Ion, een prachtige
bodega gelegen in het indrukwekkende Tramuntana gebergte.
Wim besluit de foodtruck te pakken en daar voor ze te koken.
Hij heeft namelijk gehoord dat ze er niet alleen wijn maken maar
ook een geweldige moestuin hebben waar hij lekkere verse
groenten en kruiden kan halen voor zijn gerecht van vanavond.
Wim heeft nog van alles in huis en kookt vanavond uit
de voorraadkast. Er komen veel kindjes eten dus hij haalt
aardappelkroketjes uit de vriezer, altijd een hit! Zeker als de
kinderen zelf mee mogen helpen om ze nog lekkerder te maken.
Hij maakt er bloemkool-wings bij met een heerlijke bacon-chilidip.
Een bijzondere dag! Vanavond kookt Wim met Edu op het
idyllische dorpsplein van Alaró. Maar voordat ze gaan koken brengt
Wim eerst een bezoek aan Edu’s restaurant Brut.
Vandaag komt Jan met zijn ‘gevolg’ lunchen op de Finca. Wim
verheugt zich enorm op hun komst. We kennen Jan al vanaf onze
eerste Mallorca trip in 2021 en ook de meeste tafelgenoten zijn
geen onbekenden van Wim. Speciaal voor Wim zijn er ook een
aantal Belgische gasten waaronder de Belgische consul van de
Balearen. Genoeg reden om eens heerlijk uit te pakken voor de
lunch.
Vandaag gaat Wim op pad om groenten te halen voor zijn
ovenschotel. Hij maakt een zalmschotel met duchesses en wil dit
combineren met boerenkool, spinazie of cavolo nero.
Nu is boerenkool en cavolo nero een stuk lastiger te vinden dan in
Nederland maar Wim heeft geluk. Georg van Finca Can Piol heeft
ze allebei! Dus foodtruck starten en op naar Georg.
Finca Can Piol is een gemengd bedrijf. Georg komt uit het
bankwezen en heeft een aantal jaar geleden het roer helemaal
omgegooid. Alles wat hier leeft en groeit heeft hij met veel
toewijding opgebouwd. Het is dan ook niet gek dat chefs graag
bij Georg komen ‘shoppen’ voor groenten die je elders niet zo snel
vindt. En dat geldt vandaag ook voor Wim.
Het is een hele speciale dag! Wim is gevraagd om vandaag te komen koken op een eeuwenoud kasteel: Castillo San Carlos. De kolonel-commandant ontvangt Wim voor een rondleiding en heeft collega’s en vrienden uitgenodigd om vanavond gast te zijn aan tafel.
Vanavond heeft Wim een oude bekende op visite; Vincent.
Wim komt vandaag aan op het Spaanse eiland Mallorca.