Duchesse schotel met Cavolo Nero en zalm
Voor vanavond staat er een ovenschotel met cavolo nero op het menu. Wim gaat eerst op pad om die te halen bij boer Georg. Wims geheim voor een mooie ovenschotel? “Top ‘m af met duchesses, dan ziet het er direct feestelijk uit en het geeft een knapperig korstje aan je ovenschotel.” Krijg je al zin om ‘m zelf te maken?Naar recept Alle afleveringen
Crispy Chicken met aardappelkroketjes
Wim is uitgenodigd door de kolonel om op Castillo San Carlos te komen koken, een eeuwenoud kasteel in Palma. Hij trakteert de gasten vanavond op crispy chicken met aardappelkroketjes, die hij extra lekker maakt met cheddar, bacon en verse kruiden. Kijk ook naar Wims tip om de crispy chicken van een superlekker krokant laagje te voorzien. Echt de moeite waard om zelf te proberen.Naar recept
Aviko Buurttafel On Tour
‘De Finca van Wim’ op Mallorca is van start gegaan. Wim is ingetrokkenin ‘zijn’ finca en natuurlijk heeft hij de bekende blauwe foodtruck mee.
Wim gaat elke dag met zijn foodtruck op pad op zoek naar verse
ingrediënten en nieuwe inspiratie. Om vervolgens op de finca voor zijn
gasten lekker te gaan koken. Elke dag eindigt aan tafel met gasten die
genieten van Wims kookkunsten. Met alle gerechten die Wim maakt
tijdens de tour wordt straks een receptenboek gemaakt.


Onze chef Wim Ballieu
Wim Ballieu komt uit België en opende 13 jaar geleden
zijn eerste Balls & Glory, waar hij de lekkerste gevulde
gehaktballen met stoemp maakt. Wim is te zien in menig
kookprogramma en gaat voor het zesde jaar met ons op
tour. We houden van z’n spontaniteit, Belgische tongval en
bovenal z’n passie voor koken. Ook deze tour maakt Wim
weer heerlijke gerechten met een ‘touch’ of Aviko.
Janneke Philippi
Janneke Philippi is samen met Wim het brein achter de recepten vandeze tour. Janneke is bekend van haar geweldige kookboeken en
haar recepten in Delicious. magazine. Ze is onuitputtelijk als het om
receptideeën gaat en neemt daar altijd de meest recente eettrends
in mee. Ook voor de ‘de finca van Wim’ en het receptenboek dat we
gaan maken is zij weer onmisbaar.


Volg ons tijdens de tour
Op deze site, op onze Instagram en Facebook pagina kun je de tourvolgen. Natuurlijk komen de recepten straks ook online te staan.
Vanaf maandag 30 juni zijn de uitzendingen 9 weken lang op
maandag te zien op NPO1 voor het journaal van 20:00 uur.

Weer terug op de Finca gaat Wim snel aan de slag met zijn ovenschotel. Vanavond is Caroline te gast met haar vrienden, dus dat belooft heel gezellig te worden. De ovenschotel is zo gemaakt met de cavolo nero, zalm en verse roomkaas. De bovenlaag met duchesses geeft de ovenschotel direct een feestelijke uitstraling. Even in de oven en klaar! Wim maakt er nog wel even een parmazaansaus bij nu hij toch staat te wachten. Typisch Wim, altijd bezig om een gerecht nog lekkerder te maken.









Wim trakteert de gasten op aardappelkroketjes, hoe kan het ook anders als echte Belg! Hij maakt ze nog eens extra lekker door wat verse kruiden, een blokje cheddar toe te voegen en ze daarna met bacon te omhullen. Super simpel en snel gemaakt maar oh, zo lekker! Bij de overheerlijke kroketjes maakt hij crispy chicken. Wims geheim? Hij kwast de filets in met hotsaus. Heerlijke salade erbij en je hebt een fantastische maaltijd.
In elk geval genoten de gasten er aan tafel enorm van. En natuurlijk van de prachtige setting van hun eigen Castillo! Wat een onvergetelijke avond en wat een gastvrijheid.
Natuurlijk hebben we als crew ook even een kroketje gepikt om te proeven...









Hij neemt een aantal vrienden mee dus het belooft een gezellige avond te worden op de Finca. Wim besluit er een echt feestje van te maken met loaded fries en de nieuwste friet van Aviko: Wavy Blends. Wat voor friet dat precies is? Wim kan het prachtig uitleggen: “Friet met een kruidenmix die rond de friet is gewenteld.”
Wim zou Wim niet zijn om de friet heerlijk te toppen met zelfgemaakte sauzen en natuurlijk heel veel groenten. Voor de tomatensalsa en groenten gaat hij op bezoek bij Matías van Terragust.
Terragust is een familiebedrijf dat landbouw verbindt met gastronomie. Een plek waar je graag komt als chef want verser kun je het niet krijgen. In de kas tussen de tomaten wordt Wim hartelijk ontvangen door Matiás. De twee raken niet uitgepraat over de tomaat. Hou je meer van de zoete of zure variant? Is het groente of fruit? Enz., enz. Over één ding zijn ze het eens... de tomaat is een geweldige toevoeging in het gerecht van Wim vanavond.









Natuurlijk heeft hij zijn blauwe foodtruck weer mee om over het eiland te toeren op zoek naar inspiratie, lekkere ingrediënten en bijzondere mensen. Aangekomen op de Finca plakt hij zijn eigen naambordje, vol trots, op de gevel. Wim heeft er zin in, vanavond ontvangt hij al direct zijn eerste gasten. De boodschappen zijn onderweg al gedaan dus dat scheelt.
Wim maakt smoky misogratins met merguez en aubergine. Dat de gratins het altijd goed doen aan tafel weet Wim inmiddels wel. Wat voor lekkers hij ook maakt, de gratins krijgen altijd de meeste complimenten.
Vanavond hebben we gasten uit Nederland, Uruguay, België en Mallorca aan tafel. De meeste kennen elkaar niet maar samen eten verbindt. Het eindigt dan ook in een supergezellige avond waar veel eilandtips worden uitgewisseld.







