U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Masala curry met flatbread

Wim maakt vandaag flatbread met masala curry en zoete aardappel en is al vroeg uit de veren om meel voor het brood te halen bij boer en molenaar Stefan. Aan het einde van de dag rijdt hij met zijn foodtruck richting zee om daar bij ondergaande zon te koken. Als je Wims flatbread één keer hebt gemaakt, wil je nooit meer anders! Proberen?

Naar recept Alle afleveringen
Thumbnail video masala-curry
Thumbnail video Gratin-traybake

Gratin-traybake met gehaktballetjes en basilicumaioli

Wim kookt vandaag op een prachtige bodega, Terra Ion, in het Tramuntana gebergte. Hij maakt vanavond een overheerlijke gratin-traybake met gehaktballetjes, groenten en basilicumaioli. Van de gehaktballetjes maakt hij natuurlijk weer iets speciaals, het is niet voor niets Wims ‘signature dish’. Supermakkelijk om zelf te maken!

Naar recept

Aviko Buurttafel On Tour

‘De Finca van Wim’ op Mallorca is van start gegaan. Wim is ingetrokken
in ‘zijn’ finca en natuurlijk heeft hij de bekende blauwe foodtruck mee.

Wim gaat elke dag met zijn foodtruck op pad op zoek naar verse
ingrediënten en nieuwe inspiratie. Om vervolgens op de finca voor zijn
gasten lekker te gaan koken. Elke dag eindigt aan tafel met gasten die
genieten van Wims kookkunsten. Met alle gerechten die Wim maakt
tijdens de tour wordt straks een receptenboek gemaakt.
De toren van de Finca
 
 
Foto van Wim Ballieu

Onze chef Wim Ballieu

Wim Ballieu komt uit België en opende 13 jaar geleden
zijn eerste Balls & Glory, waar hij de lekkerste gevulde
gehaktballen met stoemp maakt. Wim is te zien in menig
kookprogramma en gaat voor het zesde jaar met ons op
tour. We houden van z’n spontaniteit, Belgische tongval en
bovenal z’n passie voor koken. Ook deze tour maakt Wim
weer heerlijke gerechten met een ‘touch’ of Aviko.

 

Janneke Philippi

Janneke Philippi is samen met Wim het brein achter de recepten van
deze tour. Janneke is bekend van haar geweldige kookboeken en
haar recepten in Delicious. magazine. Ze is onuitputtelijk als het om
receptideeën gaat en neemt daar altijd de meest recente eettrends
in mee. Ook voor de ‘de finca van Wim’ en het receptenboek dat we
gaan maken is zij weer onmisbaar.
 
Foto van Janneke Philippi
Volg ons tijdens de tour
 

Volg ons tijdens de tour

Op deze site, op onze Instagram en Facebook pagina kun je de tour
volgen. Natuurlijk komen de recepten straks ook online te staan.
Vanaf maandag 30 juni zijn de uitzendingen 9 weken lang op
maandag te zien op NPO1 voor het journaal van 20:00 uur.
 
 
 
 
Label header masala-curry Vandaag maakt Wim masala curry met zoete aardappel en flatbread. Voor het brood heeft hij een tip gekregen van Edu. Stefan van Farines Bellver Ric verbouwt zelf zijn graan en vermaalt het tot meel op zijn finca. Stefan vertelt honderduit over zijn ervaring als bakker en boer en geeft Wim een zak meel mee voor zijn flatbread.

Het is behoorlijk warm vanavond dus Wim zoekt de verkoeling op van de zee en besluit aan de kust van Porto Pi te koken voor zijn speciale gasten van vanavond. Fay, Merel, Lara en hun vrienden komen eten. Wim heeft met kerst nog met ze gekookt voor 24Kitchen en gaat dat morgen weer met ze doen. Maar nu gaan zijn gasten eerst genieten van zijn kookkunsten.

Wim begint met de flatbreads waarin hij zoete aardappel verwerkt, dit geeft niet alleen een heerlijke smaak aan het brood maar ook een mooie kleur. Daarna is de masala curry ook zo gemaakt en kan iedereen genieten, terwijl de zon in de zee zakt. Wat een mooie avond!
Afbeelding blog masala-curry 1
Afbeelding blog masala-curry 2
Afbeelding blog masala-curry 3
Afbeelding blog masala-curry 4
Afbeelding blog masala-curry 5
Afbeelding blog masala-curry 6
Afbeelding blog masala-curry 7
Afbeelding blog masala-curry 8
Afbeelding blog masala-curry 9
Afbeelding blog masala-currye 10
Afbeelding blog masala-curry 11
Afbeelding blog masala-curry 12
Afbeelding blog masala-curry 13
Afbeelding blog masala-curry 14
Afbeelding blog masala-curry 15
Afbeelding blog masala-curry 16
Afbeelding blog masala-curry 17
Afbeelding blog masala-curry 18
Label header gratin traybake Wims gasten zijn vandaag wijnproeven bij Terra Ion, een prachtige bodega gelegen in het indrukwekkende Tramuntana gebergte. Wim besluit de foodtruck te pakken en daar voor ze te koken. Hij heeft namelijk gehoord dat ze er niet alleen wijn maken maar ook een geweldige moestuin hebben waar hij lekkere verse groenten en kruiden kan halen voor zijn gerecht van vanavond.

Alleen de weg er naartoe is al een feestje op zichzelf, dit gebergte is niet voor niets UNESCO werelderfgoed. Aangekomen bij de bodega wordt Wim ontvangen door de jonge wijnmakers Dominic en Annika. Na een korte rondleiding gaat Wim aan de slag op deze prachtige locatie. De cameramensen noemden het zelfs ‘de hemel’, zo mooi! Na de foodtruck een mooie plek gegeven te hebben gaat Wim aan de slag met zijn traybake voor vanavond. De traybake zit boordevol groenten, de altijd onweerstaanbaar lekkere gratins en Wims gehaktballetjes. Dat zijn natuurlijk niet zomaar gehaktballetjes, Wims ‘signature dish’. Hij verstopt er een blokje kaas in waardoor je een kern krijgt van heerlijk gesmolten kaas. Je moet er maar opkomen.

Dominic en Annika genieten met hun gasten van een prachtige avond op hun bodega. Ze raken niet uitgepraat over onze prachtig gedekte tafel en geweldige foodtruck. Het past ook allemaal zo mooi op deze magische plek.
Afbeelding blog gratin traybake 1
Afbeelding blog gratin traybake 2
Afbeelding blog gratin traybake 3
Afbeelding blog gratin traybake 4
Afbeelding blog gratin traybake 5
Afbeelding blog gratin traybake 6
Afbeelding blog gratin traybake 7
Afbeelding blog gratin traybake 8
Afbeelding blog gratin traybake 9
Afbeelding blog gratin traybake 10
Afbeelding blog gratin traybake 11
Afbeelding blog gratin traybake 12
Afbeelding blog gratin traybake 13
Afbeelding blog gratin traybake 14
Label header gaufrite Wim heeft nog van alles in huis en kookt vanavond uit de voorraadkast. Er komen veel kindjes eten dus hij haalt aardappelkroketjes uit de vriezer, altijd een hit! Zeker als de kinderen zelf mee mogen helpen om ze nog lekkerder te maken. Hij maakt er bloemkool-wings bij met een heerlijke bacon-chilidip.

Vanavond zijn de vrienden van Leonie te gast en zijn er lekker veel kinderen mee. Het wordt een heel feest rond Wims werktafel want alle kinderen willen graag helpen om de kroketjes om te wikkelen met plakjes courgette. Zo krijg je kinderen wel aan het eten! Top idee ook om de bloemkool een lekker deegkorstje te geven dat geeft het net iets bijzonders en het is zo gedaan.

Zo werd het een hele geslaagde avond met vrolijke kinderen die lekker rond konden rennen en ouders die het supergezellig hadden met elkaar en genoten van al het lekkere eten van Wim.
Afbeelding blog bloemkoolwings 1
Afbeelding blog bloemkoolwings 2
Afbeelding blog bloemkoolwings 3
Afbeelding blog bloemkoolwings 4
Afbeelding blog bloemkoolwings 5
Afbeelding blog bloemkoolwings 6
Afbeelding blog bloemkoolwings 7
Afbeelding blog bloemkoolwings 8
Afbeelding blog bloemkoolwings 9
Afbeelding blog bloemkoolwings 10
Label header gaufrite Een bijzondere dag! Vanavond kookt Wim met Edu op het idyllische dorpsplein van Alaró. Maar voordat ze gaan koken brengt Wim eerst een bezoek aan Edu’s restaurant Brut.

Brut is een uniek restaurant op Mallorca waar je Edu’s voorliefde voor lokale producten, punk en skateborden terugziet. Edu vertelt honderd uit aan Wim over z’n Zero Waste en Zero km filosofie. De mannen spreken af om vanavond hun ‘roots’ samen te laten smelten in de gerechten. Wim met z’n Belgische Gaufrite en smashburgers, Edu met de drie sauzen die hij gaat maken. Daarin komen zijn Argentijnse ‘roots’ terug maar ook de smaken van Mallorca en speciaal voor Wim ook die van België. De gasten van vanavond boffen maar!

En heel leuk! Syb zit vanavond aan tafel met zijn gezin en een aantal vrienden. Hij is één van onze vaste gasten op de finca en voorzitter van onze MasterChef jury. Genoeg reden om extra lekker te koken vanavond!

Wat werd het een prachtige avond! Wat een leuke mensen, wat een geweldig lekker eten en wat een leuk plein.
Afbeelding blog Gaufrite 1
Afbeelding blog Gaufrite 2
Afbeelding blog Gaufrite 3
Afbeelding blog Gaufrite 4
Afbeelding blog Gaufrite 5
Afbeelding blog Gaufrite 6
Afbeelding blog Gaufrite 7
Afbeelding blog Gaufrite 8
Afbeelding blog Gaufrite 9
Afbeelding blog Gaufrite 10
Label header pesto eitjes Vandaag komt Jan met zijn ‘gevolg’ lunchen op de Finca. Wim verheugt zich enorm op hun komst. We kennen Jan al vanaf onze eerste Mallorca trip in 2021 en ook de meeste tafelgenoten zijn geen onbekenden van Wim. Speciaal voor Wim zijn er ook een aantal Belgische gasten waaronder de Belgische consul van de Balearen. Genoeg reden om eens heerlijk uit te pakken voor de lunch.

Wim maakt röstirondjes met pesto-eieren en doet zijn boodschappen in alle vroegte op de markt van Alcudia. Het is zo vroeg al flink druk maar Wim vindt zijn weg en haalt er alles voor zijn recept. Terug op de Finca is het snel aan de slag want de gasten komen lunchen! Gelukkig is het een makkelijk gerecht. Röstirondjes zijn altijd een hit, zeker als je ze ook nog eens op de BBQ maakt, dat geeft een heerlijke rokerige smaak maar ook uit de oven zijn ze niet te weerstaan. De combinatie met de smaakvolle eieren gebakken in de pesto maakt het helemaal compleet.

Pesto-eieren zijn hot en happening op TikTok maar Wims gasten van vanavond zijn van een andere generatie dus die keken een beetje op van deze bijzondere combinatie. Maar wat vielen ze goed in de smaak! Echt onweerstaanbaar op de krokante röstirondjes. Je weet echt niet wat je proeft, wat een gouden combinatie!
Afbeelding blog pesto eitjes 1
Afbeelding blog pesto eitjes 2
Afbeelding blog pesto eitjes 3
Afbeelding blog pesto eitjes 4
Afbeelding blog pesto eitjes 5
Afbeelding blog pesto eitjes 6
Afbeelding blog pesto eitjes 7
Afbeelding blog pesto eitjes 8
Afbeelding blog pesto eitjes 9
Afbeelding blog pesto eitjes 10
Label header Duchesse schotel Vandaag gaat Wim op pad om groenten te halen voor zijn ovenschotel. Hij maakt een zalmschotel met duchesses en wil dit combineren met boerenkool, spinazie of cavolo nero. Nu is boerenkool en cavolo nero een stuk lastiger te vinden dan in Nederland maar Wim heeft geluk. Georg van Finca Can Piol heeft ze allebei! Dus foodtruck starten en op naar Georg. Finca Can Piol is een gemengd bedrijf. Georg komt uit het bankwezen en heeft een aantal jaar geleden het roer helemaal omgegooid. Alles wat hier leeft en groeit heeft hij met veel toewijding opgebouwd. Het is dan ook niet gek dat chefs graag bij Georg komen ‘shoppen’ voor groenten die je elders niet zo snel vindt. En dat geldt vandaag ook voor Wim.

Weer terug op de Finca gaat Wim snel aan de slag met zijn ovenschotel. Vanavond is Caroline te gast met haar vrienden, dus dat belooft heel gezellig te worden. De ovenschotel is zo gemaakt met de cavolo nero, zalm en verse roomkaas. De bovenlaag met duchesses geeft de ovenschotel direct een feestelijke uitstraling. Even in de oven en klaar! Wim maakt er nog wel even een parmazaansaus bij nu hij toch staat te wachten. Typisch Wim, altijd bezig om een gerecht nog lekkerder te maken.
Afbeelding blog Duchesse schotel 1
Afbeelding blog Duchesse schotel 2
Afbeelding blog Duchesse schotel 3
Afbeelding blog Duchesse schotel 4
Afbeelding blog Duchesse schotel 5
Afbeelding blog Duchesse schotel 6
Afbeelding blog Duchesse schotel 7
Afbeelding blog Duchesse schotel 8
Label header Crispy chicken Het is een hele speciale dag! Wim is gevraagd om vandaag te komen koken op een eeuwenoud kasteel: Castillo San Carlos. De kolonel-commandant ontvangt Wim voor een rondleiding en heeft collega’s en vrienden uitgenodigd om vanavond gast te zijn aan tafel.

Wim trakteert de gasten op aardappelkroketjes, hoe kan het ook anders als echte Belg! Hij maakt ze nog eens extra lekker door wat verse kruiden, een blokje cheddar toe te voegen en ze daarna met bacon te omhullen. Super simpel en snel gemaakt maar oh, zo lekker! Bij de overheerlijke kroketjes maakt hij crispy chicken. Wims geheim? Hij kwast de filets in met hotsaus. Heerlijke salade erbij en je hebt een fantastische maaltijd.

In elk geval genoten de gasten er aan tafel enorm van. En natuurlijk van de prachtige setting van hun eigen Castillo! Wat een onvergetelijke avond en wat een gastvrijheid.

Natuurlijk hebben we als crew ook even een kroketje gepikt om te proeven...
Afbeelding blog Crispy chicken 1
Afbeelding blog Crispy chicken 2
Afbeelding blog Crispy chicken 3
Afbeelding blog Crispy chicken 4
Afbeelding blog Crispy chicken 5
Afbeelding blog Crispy chicken 6
Afbeelding blog Crispy chicken 7
Afbeelding blog Crispy chicken 8
Label header Crispy chicken Vanavond heeft Wim een oude bekende op visite; Vincent.
Hij neemt een aantal vrienden mee dus het belooft een gezellige avond te worden op de Finca. Wim besluit er een echt feestje van te maken met loaded fries en de nieuwste friet van Aviko: Wavy Blends. Wat voor friet dat precies is? Wim kan het prachtig uitleggen: “Friet met een kruidenmix die rond de friet is gewenteld.”

Wim zou Wim niet zijn om de friet heerlijk te toppen met zelfgemaakte sauzen en natuurlijk heel veel groenten. Voor de tomatensalsa en groenten gaat hij op bezoek bij Matías van Terragust.

Terragust is een familiebedrijf dat landbouw verbindt met gastronomie. Een plek waar je graag komt als chef want verser kun je het niet krijgen. In de kas tussen de tomaten wordt Wim hartelijk ontvangen door Matiás. De twee raken niet uitgepraat over de tomaat. Hou je meer van de zoete of zure variant? Is het groente of fruit? Enz., enz. Over één ding zijn ze het eens... de tomaat is een geweldige toevoeging in het gerecht van Wim vanavond.
Afbeelding blog Over the top loaded fries 1
Afbeelding blog Over the top loaded fries 2
Afbeelding blog Over the top loaded fries 3
Afbeelding blog Over the top loaded fries 4
Afbeelding blog Over the top loaded fries 5
Afbeelding blog Over the top loaded fries 6
Afbeelding blog Over the top loaded fries 7
Afbeelding blog Over the top loaded fries 8
Label header Loaded Purees Wim komt vandaag aan op het Spaanse eiland Mallorca.
Natuurlijk heeft hij zijn blauwe foodtruck weer mee om over het eiland te toeren op zoek naar inspiratie, lekkere ingrediënten en bijzondere mensen. Aangekomen op de Finca plakt hij zijn eigen naambordje, vol trots, op de gevel. Wim heeft er zin in, vanavond ontvangt hij al direct zijn eerste gasten. De boodschappen zijn onderweg al gedaan dus dat scheelt.

Wim maakt smoky misogratins met merguez en aubergine. Dat de gratins het altijd goed doen aan tafel weet Wim inmiddels wel. Wat voor lekkers hij ook maakt, de gratins krijgen altijd de meeste complimenten.

Vanavond hebben we gasten uit Nederland, Uruguay, België en Mallorca aan tafel. De meeste kennen elkaar niet maar samen eten verbindt. Het eindigt dan ook in een supergezellige avond waar veel eilandtips worden uitgewisseld.
Afbeelding blog Smokey Misogratins 1
Afbeelding blog Smokey Misogratins 2
Afbeelding blog Smokey Misogratins 3
Afbeelding blog Smokey Misogratins 4
Afbeelding blog Smokey Misogratins 5
Afbeelding blog Smokey Misogratins 6
Afbeelding blog Smokey Misogratins 7
Afbeelding blog Smokey Misogratins 8