Loaded purees
Wim haalde vandaag de Aviko winnaars op om voor ze te koken. Hij vroeg wat iedereen lekker vond en maakte vervolgens allemaal verschillende soorten loaded purees. Zo was er voor elk wat wils. Top idee!Naar recept Alle afleveringen
Wim Ballieu komt uit België en opende 12 jaar geleden
zijn eerste Balls & Glory, waar hij de lekkerste gevulde
gehaktballen met stoemp maakt. Wim is te zien in menig
kookprogramma en gaat voor het zesde jaar met ons op
tour. We houden van z’n spontaniteit, Belgische tongval en
bovenal z’n passie voor koken. Ook deze tour maakt Wim
weer heerlijke gerechten met een ‘touch’ of Aviko.

Vandaag was een hele speciale dag! De winnaars van de Aviko
wedstrijd kwamen speciaal naar Mallorca voor een bezoek aan
de Finca van Wim. We hadden het niet beter kunnen treffen, wat
een leuke mensen! En wat een enthousiasme ondanks de enorme
vertraging op Schiphol.
Wat een feestje was dit! Koken voor 20 jonge gasten die de
volgende dag zelf aan de slag zouden gaan om met en voor elkaar te
koken. Dat is wat er vandaag op het programma stond voor Wim.
Wim maakte vandaag honing-mosterdkip en wilde het net even
anders doen dan anders. Om inspiratie op te doen ging hij langs bij
Claudio van restaurant Selvatge in Selva.
Vandaag had Wim een hele speciale uitdaging. Zijn gasten namen
de boodschappen mee. Wim wist vooraf dus nog niet wat hij ging
maken... Dat werd improviseren.
Bij een ondergaande zon stak Wim de BBQ aan op het strand om
voor de vrienden van Niki heerlijke keftaspiesen te maken met een
gepofte auberginesalade en kruidenrösti.
Eten wat de tuin je geeft! Dat is wat ze doen bij Solu in Alaró en dat
is wat Wim vandaag ook deed. Wim maakte een groentetraybake
met aardappelkroketjes en uienchutney.
Terwijl de zon onderging, kookte Wim, op het prachtige zeilschip;
de Rafael Verdera, een heerlijke bowl met zoete aardappelblokjes
en crispy kabeljauw voor zijn gasten.
Wim maakt vandaag voor zijn gasten kipcourgette met
parmezaanduchesses en een passata met de tomaten van Isabel.
Voordat Wim gaat koken, gaat hij bij haar langs voor verse tomaten.
Wim maakt vandaag Spaanse mini-tortilla’s op zijn finca. Hij heeft
al zijn kleine pannetjes bij elkaar verzameld want er komen zo’n 12
gasten. Eerst gaat hij naar de markt voor lekkere verse groenten,
kaas, olijven en natuurlijk eieren. De tortilla’s heb je eigenlijk zo
gemaakt en het is ook heel makkelijk om er veel te maken. Heb je
geen kleine pannetjes, maak dan gewoon één grote tortilla, net zo
lekker. Nu blijft zo’n Spaanse tortilla snel plakken aan de bodem van
de pan maar daar heeft Wim een kookhack voor. Snel kijken dus!