U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

X-mas röstibowl

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 500 g Aviko Rösti Original
  • 1 krop little gem
  • 250 g gekookte rode biet (koelvers)
  • 4 biefstukken
  • 2 el olijfolie
  • 150 g edamame (koelverse sojabonen)
  • 2 el wasabimayonaise
  • 2 tl geroosterd sesamzaad
  • 2 el shiso cress
  • 2 limoenen
  • Aluminiumfolie

Bereiding:

  • Bereid de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de sla in reepjes en de bieten in blokjes.
  • Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de biefstukken in 2 minuten per kant mooi bruin en vanbinnen rosé. Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  • Strooi de rösti in 4 kommen. Verdeel er de sla, de bietjes en de sojabonen over. Snijd de biefstuk in plakjes en leg het vlees op de bowls.
  • Schep er een dot wasabimayonaise bij en bestrooi met het sesamzaad en de shiso cress. Serveer met partjes limoen.
  • Maak het jezelf makkelijk met deze feestelijke bowl boordevol smaak.
  • Variatietip: Vervang de biefstukken door kipfilets of garnalen. Met gebakken shiitake is het een heerlijke vegetarische bowl.

Benodigd product

Benodigd product: Rösti Original

Voedingswaarden per persoon

  • 500 kcal
  • 21 g vet waarvan 3 g verzadigd
  • 32 g koolhydraten
  • 43 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 1,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen