U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Kipfilet met amandelsaus en gratins

20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Gratins met Tijm en Rozemarijn (4 stuks)
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 2 el olijven, grofgehakt
  • 4 el olijfolie
  • 4 kipfilets
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 75 g ongezouten bruine amandelen
  • 2 el bloem
  • 150 ml droge witte wijn
  • 250 ml kippenbouillon
  • 5 takjes tijm
  • 500 g broccoli, in roosjes
  • Bakplaat met bakpapier, staafmixer met hakmolen

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de gratins op de bakplaat. Verdeel de tomaatjes en olijven op en rond de gratins.
  • Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in 5 minuten aan beide kanten bruin. Maal intussen in de hakmolen de amandelen fijn.
  • Neem de kipfilets uit de pan. Verhit nogmaals 2 eetlepels olijfolie in de pan. Fruit de knoflook met de amandelen 1 minuut. Bestrooi met de bloem.
  • Schenk de wijn en vervolgens de bouillon al roerend in de pan. Breng aan de kook en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Leg de kipfilets en de tijm in de saus en smoor de kip in nog 5-8 minuten gaar. Kook de broccoli in 5 minuten knapperig gaar.
  • Serveer de kipfilets met de amandelsaus, de gratins en de broccoli.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 715 kcal
  • 44 g vet waarvan 14 g verzadigd
  • 22 g koolhydraten
  • 50 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 2,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen