U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Zoete-aardappeltiramisu met kokos

25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 250 g Aviko Sweet Potato Blokjes
  • 1 zakje espresso oploskoffie
  • 100 ml amaretto (amandellikeur)
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el suiker
  • 12 lange vingers (koekjes)
  • 10 g geraspte kokos
  • staafmixer met hakmolen, mixer

Bereiding:

  • Bereid de zoete aardappelblokjes in de oven of de airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Strooi ze op een schaal en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Los intussen het koffiepoeder op in 50 ml heet water. Schenk de koffie in een diep bord en meng met 50 ml amaretto.
  • Maal in de hakmolen de blokjes zoete aardappel met de resterende amaretto zo glad mogelijk.
  • Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom, de vanillesuiker en de suiker tot een stevige, schepbare crème. Schep de zoete-aardappelpuree erdoor.
  • Doop de helft van de koekjes in het koffiemengsel. Leg ze op de bodem van 4 feestelijke (wijn)glazen; breek een stukje af waar nodig. Schep de helft van de mascarponecrème op de koekjes en strijk glad.
  • Doop vervolgens de resterende lange vingers in het koffiemengsel en maak opnieuw een koeklaag op de crème; breek ze weer op maat. Schep de rest van de mascarponecrème erop en strijk glad.
  • Bestrooi de tiramisu met de kokos. De tiramisu kan meteen geserveerd worden, of zet de glazen tot gebruik afgedekt in de koelkast.
 

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 675 kcal
  • 41 g vet waarvan 26 g verzadigd
  • 54 g koolhydraten
  • 6 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 0,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen