Salsa’s bij de Gaufrite met spicy smashburger
50 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Voor de Mallorcaanse chimichurri:
Voor de Salsa Andalouse met sobrasada:
Voor de Carrot cheescake salsa:
Bereiding:
Mallorcaanse chimichurri
- Hak of rasp de knoflook heel fijn. Hak ook de kruiden en de kappertjes heel fijn. Verwijder de naar wens de pittige zaadlijsten van de rode peper en hak ook fijn.
- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Schud ze op een plank en hak fijn.
- Doe de kruiden, knoflook, kappertjes, rode peper in een schaaltje. Voeg de wijnazijn toe. Klop er langzaam de olijfolie bij.
- Roer de pijnboompitten erdoor en breng de chimichurri op smaak met zout, chili- of gerookt paprikapoeder en 1-2 tl rasp van de schoongeboende citroen.
Salsa Andalouse met sobrasada
- Klop in een schaal met een garde het ei los met de mosterd en het citroensap.
- Prak met een vork de sobrasada zo fijn mogelijk. Klop met de garde de sobrasada door de mayonaise tot een gladde saus. Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra citroensap.
- Tip: In plaats van sobrasada kan ook de beter verkrijgbaar Italiaanse ‘nduja worden gebruikt.
Carrot cheescake salsa
- Rasp de wortel fijn en doe in een kom. Hak de abrikozen fijn. Meng de abrikozen en de honing met de wijnazijn door de wortel.
- Verkruimel de geitenkaas of feta boven de wortelsalsa en meng goed. Breng de salsa op smaak met extra wijnazijn of honing, zout en peper.
- Tip: De abrikozen welt Edu in een siroop met specerijen als kaneel. Voeg gerust een snufje kaneel aan deze salsa toe.
Benodigd product
