U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Röstirondjes met geklopte ricotta, vijgen en parmahamkruim

30 min bereidingstijd
15-20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 8 Aviko Rösti Rondjes Naturel
  • 2 vijgen
  • 2 tl olijfolie
  • 2 tl vloeibare honing
  • 25 g parmaham
  • 1 1⁄2 el pijnboompitten
  • 1 takje peterselie en/of tijm
  • 150 g ricotta
  • Bakplaat met bakpapier, mixer

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg de röstirondjes op de bakplaat. Snijd de vijgen in kwarten. Leg ze naast de röstirondjes en besprenkel de partjes vijg met de olijfolie en de honing.
  • Bak de röstirondjes met de vijgen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin.
  • Snijd intussen de ham in smalle reepjes. Hak de pijnboompitten grof. Bak in een droge koekenpan in 4 minuten de ham knapperig. Voeg de pijnboompitten toe en laat ze goudbruin kleuren. Schep af en toe om.
  • Hak de peterselie fijn en/of ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de kruiden door het parmaham-pijnboompitkruim.
  • Klop met de mixer de ricotta in 2 minuten luchtig.
  • Leg de röstirondjes op een schaal. Schep er wat geklopte ricotta op. Leg er een partje geroosterde vijg bij en bestrooi met het krokante kruim.
  • Een getopt röstirondje doet het altijd goed! Deze zijn belegd met luchtig geklopte ricotta, sappige partjes geroosterde vijg en kruim van krokant gebakken parmaham met pijnboompitten en kruiden.
  • Liever zonder vlees? Vervang de parmaham door hazel- of walnoten.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 145 kcal
  • 8 g vet waarvan 2 g verzadigd
  • 14 g koolhydraten
  • 4 g eiwit
  • 1 g vezels
  • 0,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen