Röstirondjes met geklopte ricotta, vijgen en parmahamkruim
30 min bereidingstijd
15-20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg de röstirondjes op de bakplaat. Snijd de vijgen in kwarten. Leg ze naast de röstirondjes en besprenkel de partjes vijg met de olijfolie en de honing.
- Bak de röstirondjes met de vijgen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin.
- Snijd intussen de ham in smalle reepjes. Hak de pijnboompitten grof. Bak in een droge koekenpan in 4 minuten de ham knapperig. Voeg de pijnboompitten toe en laat ze goudbruin kleuren. Schep af en toe om.
- Hak de peterselie fijn en/of ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de kruiden door het parmaham-pijnboompitkruim.
- Klop met de mixer de ricotta in 2 minuten luchtig.
- Leg de röstirondjes op een schaal. Schep er wat geklopte ricotta op. Leg er een partje geroosterde vijg bij en bestrooi met het krokante kruim.
- Een getopt röstirondje doet het altijd goed! Deze zijn belegd met luchtig geklopte ricotta, sappige partjes geroosterde vijg en kruim van krokant gebakken parmaham met pijnboompitten en kruiden.
- Liever zonder vlees? Vervang de parmaham door hazel- of walnoten.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 145 kcal
- 8 g vet waarvan 2 g verzadigd
- 14 g koolhydraten
- 4 g eiwit
- 1 g vezels
- 0,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen