U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Pruimen-perzikcobbler met amandelroom

30 min bereidingstijd
25 - 30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 75 g Rösti Original, ontdooid
  • 350 g perziken
  • 350 g pruimen
  • 75 g suiker
  • 100 g bloem
  • 4 g bakpoeder
  • 50 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml houdbare slagroom (pakje)
  • 2 el amandelschaafsel
  • 25 ml amandelsiroop (koffiesiroop)
  • 1 takje munt
  • Poedersuiker

 

  • Ovenschaal (20 x 30 cm), keukenmachine of mixer,
    evt. kleine ijsbolletjestang (3 cm ø)

Bereiding:

  • Maak het fruit schoon. Halveer de perziken en pruimen, verwijder de pit en snijd de helften in stukjes. Schep het fruit in de ovenschaal om met 50 gram suiker.
  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kneed in de keukenmachine of met de mixer de bloem, het bakpoeder, de boter, de vanillesuiker en de resterende 25 gram suiker tot fijne deegkruimels.
  • Voeg 100 ml slagroom toe en klop tot een dik, schepbaar beslag. Schep de rösti erdoor.
  • Schep met een in koud water gedoopte kleine ijsbolletjestang (of gebruik 2 dessertlepels) 8 dotten beslag op het fruit; zorg voor een flinke tussenruimte want het beslag vloeit tijdens het bakken uit.
  • Bak de cobbler 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de deegdotten goudbruin en gaar zijn.
  • Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Klop de resterende slagroom lobbig met de amandelsiroop.
  • Neem de schaal uit de oven en laat de cobbler 5 minuten afkoelen. Bestrooi met het amandelschaafsel, wat poedersuiker en de muntblaadjes. Serveer met de amandelroom.
  • Mooi hè, zo’n schaal bubbelend warm fruit onder dotten luchtige cake. Net zo makkelijk maak je eenpersoonscobblers in kleine schaaltjes. Serveer met amandelroom en eventueel nog een bol vanilleroomijs.
  • Tip: Met een cobbler kun je eindeloos variëren! Ook kersen, appels, peren, rabarber, aardbeien, frambozen, bramen en bessen lenen zich goed voor dit warme dessert.
  • Tip: Bak met de rösti die over is bijvoorbeeld een Mallorcaanse amandelcake of vanillewafels. Of gril parten ananas op de barbecue en serveer ze met een vanillecrumble. Je vindt de recepten op aviko.nl

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 560 kcal
  • 29 g vet waarvan 17 g verzadigd
  • 65 g koolhydraten
  • 7 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 0,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen