Mallorcaanse amandelcake
30 min bereidingstijd
30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 160 ºC. Klop de eidooiers met de suiker, de vanillesuiker en de kaneel romig.
- Klop in een schone kom met schone gardes de eiwitten met een snuf zout stijf.
- Meng het amandelmeel met de citroenrasp, rösti en bakpoeder. Spatel het mengsel door de dooiermassa. Spatel er vervolgens luchtig het eiwitschuim door.
- Schenk het beslag in de vorm. Bak de amandelcake in de voorverwarmde oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en laat de cake op een rooster helemaal afkoelen.
- Bestrooi de amandelcake met poedersuiker en snijd in 12 punten.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 335 kcal
- 18 g vet waarvan 2 g verzadigd
- 32 g koolhydraten
- 10 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen