Loaded röstirondjes met spinazie, bacon en bearnaisesaus
25 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper het sjalotje. Kook de dragonazijn met het sjalotje tot de helft in. Smelt in een steelpannetje de boter op laag vuur, zonder te kleuren. Neem de gesmolten boter van het vuur.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de plakjes spek in 4-5 minuten knapperig uit. Leg ze op een bord.
- Laat de spinazie al omscheppend in het hete spekvet slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de dooiers met de blaadjes van het takje dragon in de maatbeker. Schenk de ingekookte azijn door een zeef erbij. Schenk ook de gesmolten boter langzaam erbij en klop met de staafmixer tot een romige saus. Breng de bearnaisesaus op smaak met zout en peper.
- Leg de röstirondjes op een schaal. Verdeel er de spinazie en het spek over. Garneer met de bearnaisesaus en maal er zwarte peper naar smaak overheen.
- Perfect bijgerecht bij varkenshaas, kalkoen of biefstuk!
- Tip: Weinig tijd? Kies dan voor kant-en-klare koelverse bearnaisesaus (ca. 150 ml).
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 625 kcal
- 49 g vet waarvan 22 g verzadigd
- 29 g koolhydraten
- 13 g eiwit
- 4 g vezels
- 2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen