Smokey rösti rondjes met pulled chicken en geroosterde paprika
30 min bereidingstijd
2,5 uur in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg de paprika's op de bakplaat en rooster ze tot ze zwarte blazen hebben. De paprika's kunnen ook op de barbecue worden geroosterd.
- Leg intussen de kipdijfilet in de ovenschaal. Knijp het citroensap erboven uit en bestrooi de kip met het venkelzaad, paprikapoeder en de oregano. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Neem de paprika's uit de oven en laat ze onder een schone keukendoek afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 120 °C.
- Schuif de afgedekte schaal kipdijfileet in de oven en laat 1,5 uur langzaam garen. Verwijder het vel en de zaadlijsten en snijd de paprika's in brede repen. Pureer met de staafmixer de paprika met de knoflook, de gembersiroop en de olijfolie. Breng de saus pittig op smaak met tabasco.
- Neem de kip uit de oven. Verhoog de oventemperatuur weer naar 220 °C. Verdeel de rösti rondjes over de bakplaat en bak ze in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Verdeel intussen met een vork de kipdijfilet in plukjes. Schep 3-4 eetlepels paprikasaus door de kip en breng op smaak met zout en peper. Bak de 'pulled' kip eventueel nog even in een koekenpan voor een extra knapperige beet en intense smaak.
- Leg de rösti rondjes op een schaal. Verdeel er de 'pulled' kip over. Bestrooi met de rucola en het amandelschaafsel. Serveer de rest van de paprikasaus apart erbij.
BBQ-tip: maak de pulled chicken een dag eerder en rooster in een barbecueschaal boven de hete kooltjes in een paar minuten warm en knapperig.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 500 kcal
- 29 g vet waarvan 10 g verzadigd
- 28 g koolhydraten
- 30 g eiwit
- 5 g vezels
- 1,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen