U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Kalkoenrouleau met antiboise-gratins en boerenkoolrolletjes

45 min bereidingstijd
30-35 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Gratins met tijm en rozemarijn (à 4 stuks)
  • 1 kalkoenfilet (600 g)
  • 1 biologische citroen
  • 3 tenen knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 8 el olijfolie
  • 100 g serrano- of parmaham
  • 1 rode peper
  • 150 g gesneden boerenkool
  • 16 plakjes bacon (vleeswaren)
  • 2 tomaten
  • 25 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 takjes peterselie
  • ½ ui
  • 2 tl kappertjes
  • Keukentouw, bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd de kalkoenfilet horizontaal in - maar niet door! – en klap als een boek open.
  • Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil eraf en schil de citroen dan zo dik dat al het wit eraf is. Snijd het vruchtvlees klein.
  • Pers 2 tenen knoflook boven een kom. Meng met de rasp en fijngesneden citroen, de tijmblaadjes en 1 eetlepel olijfolie. Verdeel het citroen-tijmmengsel over de kalkoenfilet en bestrooi met zout en peper naar smaak. Rol de kalkoenfilet op.
  • Leg de plakjes ham dakpansgewijs in een rechthoek op het werkvlak. Leg er de kalkoenfilet op. Rol de kalkoenfilet in de ham. Bind de rollade vast met keukentouw en leg op de bakplaat.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Fruit de peper 1 minuut. Voeg de boerenkool toe en bak 2 minuten mee. Schenk er 100 ml water bij en smoor de boerenkool afgedekt in 10 minuten gaar.
  • Leg steeds 2 plakjes bacon iets overlappend boven elkaar. Schep er 1/8 van de boerenkool op en rol de bacon strak op. Maak zo 8 rolletjes.
  • Bak de kalkoenrollade in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten bruin en gaar. Zet na 10 minuten oventijd de gratins bij de kalkoenrouleau op de bakplaat in de oven. Bak ze in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Hak de olijven en de peterselie fijn. Snipper de ui en hak de laatste teen knoflook fijn.
  • Verhit in een koekenpan 4 eetlepels olijfolie. Fruit de ui en knoflook 3 minuten zonder te kleuren. Schep de kappertjes, olijven, tomaat en peterselie erdoor. Houd deze ‘antiboise’ op laag vuur warm.
  • Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bak de boerenkoolrolletjes in 5-6 minuten rondom goudbruin.
  • Leg de kalkoenrouleau op een schaal. Leg de gratins en de boerenkoolrolletjes erbij. Schep de antiboise op de gratins. Snijd de rouleau aan tafel in mooie plakken.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 980 kcal
  • 67 g vet waarvan 27 g verzadigd
  • 29 g koolhydraten
  • 63 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 5,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen