Frango com cerveja - in bier gestoofde kip
45 min bereidingstijd
45 min stoven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Dep de kippenbouten droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een ruime braadpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kippenbouten in 4-5 minuten per kant bruin.
- Snipper de uien. Hak de knoflook fijn. Boen de citroen schoon en snijd in plakjes.
- Neem de kippenbouten uit de pan. Fruit in het bakvet tweederde van de uisnippers met de knoflook 1 minuut. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee.
- Leg de aangebraden kippenbouten terug in de pan. Schenk langs de rand van de pan het bier en de bouillon erbij. Breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en leg de deksel op de pan. Stoof de kippenbouten in 45 minuten gaar.
- Bereid de aardappeldobbelsteentjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Fruit de rest van de ui 1 minuut. Schep de doperwten erdoor. Voeg de wijn toe en smoor de doperwten in 5-6 minuten beetgaar.
- Hak de peterselie fijn. Schep de aardappeldobbelsteentjes met de peterselie door de doperwten. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de gestoofde kippenbouten met de gesmoorde doperwten en de krokante aardappeldobbelsteentjes.
- Tip: De kippenbouten kunnen ook worden vervangen door kipdrumsticks of kippendijen. De stooftijd wordt dan een kwartiertje korter.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 1050 kcal
- 67 g vet waarvan 15 g verzadigd
- 60 g koolhydraten
- 45 g eiwit
- 12 g vezels
- 2,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen