Amaretto-vijgenrollade met pureepompoentjes
45 min bereidingstijd + 1 uur wachten
1 uur in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Maal in de hakmolen de vijgen met de sjalot fijn. Schep het mengsel in een kommetje en schenk er de amandellikeur op. Voeg de blaadjes van de takjes tijm toe. Laat de vijgen afgedekt 1 uur op kamertemperatuur wellen.
- Snijd de varkensfilet horizontaal in, maar niet helemaal door! Klap het vlees als een boek open. Verdeel er de vijgenvulling over. Bestrooi met peper naar smaak.
- Rol het vlees op en bind het met keukentouw tot een rollade. Steek onder het rolladetouw wat extra takjes tijm. Bestrooi de rollade met zout en peper. Bewaar de rollade desgewenst afgedekt in de koelkast (1-2 dagen), maar laat voor het bakken weer op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Leg de rollade op de bakplaat en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie. Bak de rollade in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur bruin en gaar.
- Snijd intussen de pancetta en de olijven klein. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de pancetta in 4 minuten knapperig uit. Schep de olijven en de rozemarijn erdoor en bak nog 1 minuut. Schep het pancettamengsel uit de pan.
- Verwarm de aardappelpuree in de pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kapjes van de pompoentjes en schep er met een lepel de draden en pitten uit.
- Schep het pancettamengsel door de puree en vul de pompoentjes ermee. Zet de pompoentjes halverwege de oventijd bij de rollade en bak ze met het vlees in 30 minuten gaar.
- Dit gerecht is ideaal om voor te bereiden: niet alleen de rollade kun je vooraf maken en in de koelkast bewaren, ook de pompoentjes kun je alvast uithollen en vullen met de puree. Daarna doet de oven het werk. Handig!
- Rollade over? Bewaar afgedekt en goed gekoeld (max. 3-4 dagen) en serveer na de feestdagen bij boerenkoolstamppot of hutspot.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 610 kcal
- 26 g vet waarvan 9 g verzadigd
- 49 g koolhydraten
- 38 g eiwit
- 9 g vezels
- 2,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen