Traybake van smokey worstjes, chilipartjes en courgette
15 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd de courgettes in stukken van 3 cm en leg ze op de bakplaat. Besprenkel de courgette met de olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Leg de chilipartjes en de saucijzen tussen de courgette.
- Meng voor de marinade de tomatenketchup met de gembersiroop en het gerookt paprikapoeder. Pers of rasp de knoflook erboven en meng door de marinade. Bestrijk de saucijzen ermee.
- Hak of knip de rozemarijn grof en steek de toefjes tussen de groenten en chilipartjes.
- Bak de chilipartjes met de courgette en de saucijzen in de voorverwarmde oven in 20 minuten mooi bruin en gaar.
- Weinig tijd? Verdeel wat chilipartjes met groenten en snel gemarineerde saucijzen over een bakplaat, en de oven doet de rest!
- Tip: Maak een dubbele portie van de smokey marinade en serveer de helft als dipsaus bij de traybake.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 670 kcal
- 35 g vet waarvan 10 g verzadigd
- 61 g koolhydraten
- 23 g eiwit
- 8 g vezels
- 3,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen