U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Geroosterde geitenkaas met serranoham en honing-tijmrösti

20 min bereidingstijd
10 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 100 g Aviko Rösti Original
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 4-8 plakjes serranoham
  • 2 el olijfolie
  • 50 g friséesla
  • 1 sjalot
  • 2 tl vloeibare honing
  • 3 takjes tijm
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verdeel de geitenkaas in 4 porties. Wikkel ze in de ham. Leg de pakketjes op de bakplaat en besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie.
  • Rooster de geitenkaaspakketjes in de voorverwarmde oven in 10 minuten krokant. Verhit intussen in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de rösti in 10 minuten goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
  • Maak de sla schoon. Snipper de sjalot fijn. Verdeel de sla met de sjalot over 4 borden of kommen.
  • Schep de honing en de tijm door de rösti en bak nog 1 minuut.
  • Leg de geitenkaaspakketjes op de sla. Bestrooi met de honing-tijmrösti.
  • De combinatie van geitenkaas, ham, honing en tijm blijft onovertroffen. Voeg daar krokante rösti aan toe en iedereen wordt blij van dit voorgerecht!
  • Tip: Wikkel de kaas een dag van tevoren in de ham en bewaar de geitenkaaspakketjes afgedekt in de koelkast.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 240 kcal
  • 17 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 10 g koolhydraten
  • 11 g eiwit
  • 1 g vezels
  • 1,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen