Geroosterde geitenkaas met serranoham en honing-tijmrösti
20 min bereidingstijd
10 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verdeel de geitenkaas in 4 porties. Wikkel ze in de ham. Leg de pakketjes op de bakplaat en besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie.
- Rooster de geitenkaaspakketjes in de voorverwarmde oven in 10 minuten krokant. Verhit intussen in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de rösti in 10 minuten goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
- Maak de sla schoon. Snipper de sjalot fijn. Verdeel de sla met de sjalot over 4 borden of kommen.
- Schep de honing en de tijm door de rösti en bak nog 1 minuut.
- Leg de geitenkaaspakketjes op de sla. Bestrooi met de honing-tijmrösti.
- De combinatie van geitenkaas, ham, honing en tijm blijft onovertroffen. Voeg daar krokante rösti aan toe en iedereen wordt blij van dit voorgerecht!
- Tip: Wikkel de kaas een dag van tevoren in de ham en bewaar de geitenkaaspakketjes afgedekt in de koelkast.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 240 kcal
- 17 g vet waarvan 7 g verzadigd
- 10 g koolhydraten
- 11 g eiwit
- 1 g vezels
- 1,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen