U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Röstipizza 4x anders

15 min voorbereidingstijd + 10 min bereidingstijd
20-22 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen

Voor de bodems

  • 1 verpakking Aviko Rösti Original (750 g)
  • 6 eieren
  • 50 g bloem
  • 150 g geraspte jongbelegen kaas
  • 2 tl oregano
  • 2 bakplaten bekleed met bakpapier

 

Voor 4 verschillende toppings

  • Mozzarella, kapperappeltjes, parmaham, rozemarijn en knoflookolie
  • Tomatenpuree, gegrilde aubergine, zachte geitenkaas, honing & rucola
  • Tomatenpuree, Aviko Zoete Aardappel Blokjes, ricotta & basilicum
  • Tomatenpuree, spinazie, buffelmozzarella en truffeltapenade

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Maak de bevroren rösti goed los. Klop de eieren in een ruime kom. Meng er de rösti, de bloem, de geraspte kaas en de oregano door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vorm van het röstimengsel 4 pizzabodems van 1 cm dik op de bakplaten, druk stevig aan. Bak de pizzabodems in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

  • Beleg de pizza's met een topping naar keuze. Schuif de pizza's terug in de oven en bak ze in nog 10 minuten af.
  • Bestrooi de pizza's uit de oven met wat extra verse kruiden en besprenkel ze met extra vierge olijfolie.

Kidstip: Zet voor de kinderen ook een schaaltje met plakjes salami of chorizo klaar.

Tip: Maak van ‘derde kerstdag’ een pizzadag en beleg de röstipizza’s met restjes van de kerstmaaltijden.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 525 kcal
  • 24 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 50 g koolhydraten
  • 25 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 1,1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen