U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Granaatappel Rosa Mimosa & rösti petit four met geklopte geitenkaas

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • ½ verpakking Aviko Rösti Mini (à 600 g)
  • 75 g verse geitenroomkaas
  • 1 granaatappel
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 el cress of tijmblaadjes
  • 300 ml granaatappelsap
  • 1 el rozenwater
  • 4 ijsblokjes
  • 300 ml mousserende witte wijn
  • 8 takjes tijm
  • Stevig (diepvries)zakje

Bereiding:

  • Bereid de minirösti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Klop met een vork de geitenroomkaas los. Schep de geitenroomkaas in een stevig zakje.
  • Halveer de granaatappel. Klop uit een granaatappelhelft de pitjes. Snijd van de andere helft 4 kleine partjes.
  • Druppel op elke minirösti wat honing. Knip de punt van het zakje met geitenroomkaas en spuit op elke rösti een dot. Garneer met granaatappelpitjes en cress of tijm.
  • Schenk het granaatappelsap in 4 champagneglazen. Voeg het rozenwater en de ijsblokjes toe. Vul langzaamaan met de mousserende wijn en steek er de takjes tijm in.
  • Serveer de rösti petit four met de Rosa Mimosa.
  • Minirösti’s zijn ideaal voor een borrelhapje: op eindeloos veel manieren te garneren. Bedenk het maar! Mooi in kerstkleuren bijvoorbeeld, met luchtig geklopte verse geitenkaas, knisperende granaatappelpitjes en een mooi cress of kruid.
  • Tip: Geen geitenkaasliefhebber? Neem verse roomkaas met kruiden of ga voor Griekse yoghurt met een beetje knoflook en gemalen komijn.
  • Variatietip: Vervang het rozenwater door een paar flinterdunne schijfjes gemberwortel.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 315 kcal
  • 11 g vet waarvan 4 g verzadigd
  • 37 g koolhydraten
  • 6 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 0,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen