U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Trifle met gemberhangop, rood fruit en röstikletskop

20 min bereidingstijd
10 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 500 g volle yoghurt
  • 50 g Aviko Rösti Original, ontdooid
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 35 g bloem
  • 75 g suiker + 1 el suiker extra
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • 3 plakjes roombotercake
  • 3 el aardbeien- of frambozenjam
  • 6 bolletjes stemgember op siroop (potje)
  • 100 ml slagroom
  • 75 g aardbeien en/of frambozen
  • 1 takje munt
  • 2 bakplaten met bakpapier

Bereiding:

  • Laat voor de hangop de yoghurt 3-4 uur van tevoren uitlekken in een zeef bekleed met een schone theedoek (zonder luchtjes!) of een opengeknipt filterzakje, tot ca. 300 ml. Leg de zeef op een kom om het vocht op te vangen.
  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Smelt voor de koekjes de boter en laat deze weer afkoelen. Doe de bloem, de suiker, de kaneel en een snuf zout in een kom. Voeg de gesmolten boter en 2 eetlepels water toe en roer met een vork tot een glad en dik beslag. Schep er de rösti door.
  • Schep met 2 theelepels 12 bergjes röstibeslag op de bakplaten. Druk ze iets plat; dit gaat eenvoudig met de achterkant van een vochtige lepel. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Leg ze uit de oven op een taartrooster - voorzichtig: ze zijn nog zacht en snel breekbaar! - en laat ze afkoelen en knapperig worden.
  • Besmeer de cake met de jam. Snijd de cake in blokjes en verdeel over 4 (wijn)glazen of coupes.
  • Snijd de gember zo fijn mogelijk. Klop de slagroom met de extra lepel suiker stijf. Schep de slagroom en de fijngesneden gember door de hangop. Schep de gemberhangop op de cake met jam.
  • Maak het fruit schoon, halveer de aardbeien eventueel, en verdeel over de hangop. Garneer met de munt. Steek in elke trifle een röstikletskop en geef de andere koekjes apart erbij.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 520 kcal
  • 24 g vet waarvan 15 g verzadigd
  • 68 g koolhydraten
  • 7 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 0,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen