U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Thaise kipsaté met gekruide blokjes

4 personen
20 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

  • 2 verpakkingen Aviko Gekruide blokjes
  • 1 blik kokosmelk (400 ml) 
  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 150 g fijngesneden spitskool 
  • 400 g atjar tjampoer (uit pot)
  • 3 el seroendeng 
  • 5 el zonnebloemolie
  • kroepoek, voor erbij 
  • 3 el pindakaas
  • 12 satéstokjes 
  • 1 volle el Thaise rode currypasta

Bereiding:

  • Rijg de kipfilet aan de satéstokjes en bestrooi de spiesjes rondom met zout en peper. Laat de atjar tjampoer uitlekken in een zeef 
  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de aardappelblokjes in 10-15 min. goudbruin en gaar. Verhit in een tweede koekenpan 3 eetlepels olie. Bak de kipspiesjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar 
  • Verwarm intussen in een sauspan de pindakaas met de currypasta en de kokosmelk. Roer de saus glad. Meng de atjar met de spitskool en breng op smaak met zout en peper 
  • Leg de kipspiesjes op 4 borden. Schep er een beetje pindasaus over en bestrooi met de seroendeng. Schep er de aardappeltjes naast. Serveer met de rest van de pindasaus, de koolsalade en de kroepoek

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 1105 kcal
  • 67 g vet waarvan 25 g verzadigd
  • 80 g koolhydraten
  • 40 g eiwit
  • 12 g vezels
  • 2,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen