U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Grip ’n dip goes global

25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Grip ’n Dip (600 g)


Voor de Mexicaanse mangosalsa:

  • ½ mango
  • 1 kleine sjalot
  • 1 kleine rode peper
  • 2 snackkomkommers
  • 1 limoen
  • 3 takjes koriander


Voor de Italiaanse burratadip:

  • 2 tl pijnboompitten
  • 1 takje basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 bol burrata (150 g)


Voor de Thaise currydip:

  • 1 kleine sjalot
  • 2 tl Thaise rode currypasta (pot)
  • 2 el mayonaise
  • 1 el romige kokosmelk

Bereiding:

Mexicaanse mangosalsa

  • Snijd het vruchtvlees van de mango in hele kleine blokjes. Snipper de sjalot fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en hak fijn.
  • Snijd de komkommers in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine stukjes.
  • Meng de mango met de sjalot, de rode peper, de stukjes komkommer en met het limoensap.
  • Hak de koriander fijn en schep door de salsa. Breng op smaak met zout en schep in een schaaltje.

Italiaanse burratadip

  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud op een bord.
  • Hak de blaadjes van het takje basilicum fijn. Rasp of pers de knoflook. Meng de fijngehakte basilicum met de knoflook door de olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Leg de burrata op een schaaltje en scheur open. Verdeel er het basilicummengsel over.

Thaise currydip

    • Snipper de sjalot fijn. Meng de currypasta met de mayonaise en de sjalot.
    • Verdun de dip met de kokosmelk. Breng op smaak met zout en schep in een schaaltje.

 

    • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schud de friet op een plank of schaal en zet er de dips bij.
    • Tip: Serveer de Mexicaanse mangosalsa met partjes limoen voor een extra frisse smaak.
    • Tip: Vervang voor de Italiaanse dip de burrata gerust door stracciatella: dit is de romige vulling van burrata die ook apart verkrijgbaar is.
    • Tip: Gebruik bij de Thaise currydip een plantaardige mayonaise voor een vegan currydip.
  • Tip: Vries de rest van de kokosmelk in ijsblokvormpjes in voor een volgende dip, soep of curry.

Benodigd product