U zocht op:
  • Recepten
  • Producten

Salade ricotta met kerrie kreukels

4 personen
20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Airfryer
    Kerrie Kreukels (600 g)
  • 4 el zwarte olijven zonder pit
  • 8 zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 mini-ricotta’s (à 100 g)
  • 150 g rucola
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 4 tomaten, in partjes
  • 2 el balsamico-azijn
  • 1 rode ui, in halve ringen

Bereiding:

  • Verwarm de airfryer voor op 180 ˚C. Bak de Kerrie Kreukels in 14 minuten goudbruin en gaar. Schud ze tussentijds driemaal om.
  • Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  • Leg de rucola op 4 borden. Verdeel er de Kerrie Kreukels met de tomaat,
    de ui, de olijven en de zongedroogde tomaat over.
  • Leg op elk bord een ricotta. Besprenkel de salades met de olijfolie en de 
balsamico-azijn. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Tip: Leg in plaats van mini-ricotta mooie punten van een grote ricotta (250 g) op de salade.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 700 kcal
  • 48 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 47 g koolhydraten
  • 16 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 2,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen