U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aardappelkrokantjes met Spaanse worstjes

25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelkrokantjes (600 g)
  • 1 komkommer
  • 3 el mayonaise
  • 4 gemengde saucijzen
  • 2 el yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 ui, gesnipperd
  • chilipoeder of gerookte-
    paprikapoeder
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½ bosje platte peterselie, grofgehakt
  • 1 tl suiker
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 blaadje laurier

Bereiding:

  • Draai de saucijzen halverwege in en snijd ze door zodat 8 worstjes ontstaan. Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de worstjes in 4 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan.
  • Fruit in het bakvet de ui en de knoflook 1 minuut. Bestrooi met de suiker. Schenk de inhoud van het blik tomatenblokjes erbij en breng tegen de kook.
  • Draai het vuur laag en leg de worstjes met de laurier terug in de pan. Stoof 12-15 minuten tot de worstjes gaar zijn en de tomatensaus wat ingedikt is.
  • Verwarm intussen de airfryer voor op 190 ˚C. Bak de Aardappelkrokantjes in 13 minuten goudbruin en gaar. Schud ze tussentijds eenmaal om.
  • Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in halve maantjes. Roer de mayonaise met de yoghurt glad. Schep de komkommer en rode ui erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Breng de tomatensaus pittig op smaak met een snuf chili- of paprikapoeder. Verdeel de worstjes over 4 borden. Bestrooi met de peterselie en serveer met de komkommersalade en Aardappelkrokantjes.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 595 kcal
  • 34 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 50 g koolhydraten
  • 19 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 2,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen