U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Chipotle-rum spareribs met komkommer-pickles

4 personen
30 min bereidingstijd - Marineren: 2 uur
3 uur (evt. oven) en 10 min BBQ

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Rösti Rondjes bacon en ui (450 g)
  • 2 kg spareribs
  • 150 ml tomatenketchup
  • 75 ml rum
  • 2 el honing
  • 3 el ketjap manis
  • 2 tl tabasco chipotlesaus
  • 3 cm gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml wittewijnazijn
  • 75 g suiker
  • 1-2 steranijs
  • 400 g snoepkomkommer
  • 2 rode uien
  • 1 bosui
  • 1 el zwart sesamzaad
  • Bbq

Bereiding:

  • Breng voor de marinade de ketchup met de rum, de honing, de ketjap en de chipotlesaus in een steelpan aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Neem de marinade van het vuur. Schil de gember. Rasp de gember en de knoflook boven de marinade en laat afkoelen.
  • Leg de spareribs in een schaal. Schenk er de marinade over en meng goed. Laat de spareribs minstens 2 uur, liever nog een hele dag of nacht, afgedekt marineren in de koelkast. Keer ze regelmatig.
  • Breng in een steelpan de wijnazijn met 200 ml water, de suiker en de steranijs aan de kook. Laat de suiker oplossen. Snijd de komkommertjes in de lengte in kwarten en de rode uien in ringen. Doe de komkommer en rode ui in een schaal en schenk er de zoetzure marinade over. Laat afkoelen.
  • Verhit de barbecue of verwarm de oven voor tot 120 ºC. Neem de spareribs uit de marinade en gaar ze in 2-3 uur op een lauwwarme barbecue of in de oven. De spareribs zijn gaar als je de ribben makkelijk los kunt scheuren.
  • Leg de spareribs nu op een hete barbecue en rooster ze aan beide kanten in 10 minuten warm en knapperig. Gril ook de röstirondjes op de barbecue in 10 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • Leg de spareribs op een schaal en bestrooi ze met de bosui en het sesamzaad. Serveer met de röstirondjes en de zoetzure komkommer. Berekend met 1/3 van de marinade (rest wordt niet gebruikt) en 2/3 van het azijnmengsel

 

Zelf spareribs marineren en roosteren is heel eenvoudig, en vraagt alleen wat tijd. Serveer ze met krokante röstirondjes en zoetzure komkommer.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 820 kcal
  • 44 g vet waarvan 18 g verzadigd
  • 45 g koolhydraten
  • 57 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 2,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen