Bloemkool-wings en aardappelkroketjes met bacon-chilidip
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een koekenpan 2 theelepels olijfolie. Bak het spek in 4 minuten krokant. Bak de walnoten de laatste 2 minuten mee. Laat het spek-walnootmengsel op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
- Snijd intussen de roosjes van de bloemkool en halveer ze. Klop in een diep bord een glad beslag van de bloem, de melk, het knoflook- en chilipoeder en zout naar smaak. Strooi de panko op een tweede bord.
- Bereid de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in de koekenpan een laag van 1 cm olijfolie. Druk de bloemkoolroosjes met de platte kant in het beslag en vervolgens in de panko.
- Leg de bloemkoolroosjes op de gepaneerde zijde in de pan en bak in 4 minuten goudbruin en gaar. Keer de bloemkoolroosjes en bak aan de andere kant in nog 2 minuten beetgaar.
- Hak het spek-walnootmengsel grof. Snipper de ui fijn. Hak de peterselie grof. Meng in een schaaltje het spekmengsel met de ui, de chilisaus en de peterselie.
- Schep de bloemkoolwings en aardappelkroketjes op een schaal en serveer met de baconchilidip.
- Zo lekker was bloemkool nog nooit! Als chickenwings in een knapperig deeglaagje met chili en knoflook, met romige aardappelkroketjes en een pittige dip van zoete chilisaus met snippers bacon en rode ui. Liever zonder vlees? Vervang de bacon dan door geroosterde walnoten.
- Tip: Ook lekker met broccoliroosjes en plakjes courgette.
- Extra feestelijk! Omwikkel de kroketjes met lange linten courgette.
Benodigd product
