Röstirondjes met pesto-eieren
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een grote koekenpan of 4 eenpersoonspannetjes de olijfolie. Bak de röstirondjes in 10-15 minuten goudbruin en krokant.
- Maak intussen de sla schoon en snijd in lange reepjes. Halveer de tomaatjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.
- Snijd de uien in dunne halve ringen. Verdeel de uienringen met de spekblokjes over de room. Bestrooi met de bevroren rösti en peper naar smaak.
- Meng de sla met de tomaatjes, de citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de röstirondjes op een schaal en houd onder een deksel warm. Verwarm de pesto in de koekenpan of 4 pannetjes. Breek de eieren boven de pesto en bak er in 2-3 minuten een spiegelei van. Bestrooi met zout en peper.
- Leg de pesto-eieren op de röstirondjes. Schep er wat sla naast en rasp de kaas boven de sla.
- De basilicum, knoflook en Parmezaanse kaas in de pesto geven de eieren extra smaak, en de olie in de pesto zorgt ervoor dat ze niet aanbakken. Onweerstaanbaar op krokante röstirondjes!
- Tip: Ook geschikt als hoofdgerecht! Bak dan in de pesto wat gehakt rul en breek er de eieren boven. Bak ook wat extra röstirondjes en serveer ze apart erbij.
- Zelf pesto maken: bos basilicum (ca. 20 gram, stelen mogen ook erbij want bevatten veel smaak!), 1 teen knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten, 50-75 ml olijfolie extra vierge en 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas. Alles in een maatbeker doen en in één keer pureren.
Benodigd product
