U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Röstirondjes met pesto-eieren

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 12 Aviko Rösti Rondjes Naturel
  • 4 el olijfolie
  • 2 kropjes little gem
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 citroen
  • 4 el groene pesto (zie tip)
  • 4 eieren
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 15 g Parmezaanse kaas
  • Grote koekenpan of 4 eenpersoonspannetjes, rasp

Bereiding:

  • Verhit in een grote koekenpan of 4 eenpersoonspannetjes de olijfolie. Bak de röstirondjes in 10-15 minuten goudbruin en krokant.
  • Maak intussen de sla schoon en snijd in lange reepjes. Halveer de tomaatjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.
  • Snijd de uien in dunne halve ringen. Verdeel de uienringen met de spekblokjes over de room. Bestrooi met de bevroren rösti en peper naar smaak.
  • Meng de sla met de tomaatjes, de citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de röstirondjes op een schaal en houd onder een deksel warm. Verwarm de pesto in de koekenpan of 4 pannetjes. Breek de eieren boven de pesto en bak er in 2-3 minuten een spiegelei van. Bestrooi met zout en peper.
  • Leg de pesto-eieren op de röstirondjes. Schep er wat sla naast en rasp de kaas boven de sla.
  • De basilicum, knoflook en Parmezaanse kaas in de pesto geven de eieren extra smaak, en de olie in de pesto zorgt ervoor dat ze niet aanbakken. Onweerstaanbaar op krokante röstirondjes!
  • Tip: Ook geschikt als hoofdgerecht! Bak dan in de pesto wat gehakt rul en breek er de eieren boven. Bak ook wat extra röstirondjes en serveer ze apart erbij.
  • Zelf pesto maken: bos basilicum (ca. 20 gram, stelen mogen ook erbij want bevatten veel smaak!), 1 teen knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten, 50-75 ml olijfolie extra vierge en 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas. Alles in een maatbeker doen en in één keer pureren.

Benodigd product

Benodigd product: Rösti Rondjes Naturel