Smoky misogratins met merguez en aubergine
20 min bereidingstijd
30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer de (cocktail)tomaten. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm.
- Meng in de ovenschaal de tomaten en aubergine met de olijfolie en de naalden van de takjes rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Strooi het paprikapoeder op een bord. Druk er de gratins met de bovenkant in. Plaats de gratins tussen de groenten in de ovenschaal. Bak de gratins en groenten 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze beginnen te kleuren.
- Leg dan de merguez en tomaatjes tussen de gratins. Bak de worstjes in nog 10 minuten gaar. Dek de gratins af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker kleurt.
- Rooster intussen in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord. Hak de peterselie fijn. Meng de peterselie met het sesamzaad.
- Verdeel de groenten met de merguez en de gratins over een serveerschaal.
- Meng nu – niet eerder! - de miso met 2 theelepels mayonaise. Roer dit mengsel vervolgens door de rest van de mayonaise (zie tip). Schep de misomayonaise op de gratins en bestrooi met het sesam-peterseliemengsel.
- Mediterrane smaken, romige gratins en misomayonaise zorgen voor een perfecte balans tussen hartig, pittig en umami op je bord.
- Tip: Meng de miso pas op het allerlaatst door de mayonaise; door de zoute miso kan de mayonaise zijn binding verliezen.
- Vega tip: Vervang de merguez door 250 gram kikkererwten uit blik. Spoel ze af, laat uitlekken en dep de kikkererwten dan droog. Schep ze om met het gerookt paprikapoeder en rooster ze mee met de groenten en gratins.
Benodigd product
