U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Duchesse schotel met spinazie en zalm

20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Pom’ Duchesse (750 g)
  • 2 el olijfolie
  • 800 g gewassen spinazie
  • 500 g zalmfilet zonder huid
  • 250 g champignons
  • 150 g verse roomkaas met kruiden
  • 1 citroen
  • 1 sjalotje
  • 100 ml droge witte wijn
  • 75 ml houdbare slagroom
  • 75 ml volle melk
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • Rasp, ovenschaal (20 x 30 cm), staafmixer

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  • Snijd intussen de zalmfilet in blokjes. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Verdeel de zalmblokjes en champignons over de ovenschaal. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.
  • Schep de roomkaas en de citroenrasp door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spinazie tussen de zalm en champignons. Dek af met de duchesses.
  • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Snipper intussen de sjalot. Breng in een sauspan de sjalot met de wijn aan de kook. Laat de wijn tot 2 eetlepels inkoken. Voeg de slagroom en de melk toe en kook nog 4 minuten zachtjes. Rasp intussen de kaas.
  • Neem de ovenschotel uit de oven. Voeg de parmezaan toe aan de saus en breng op smaak met peper. Klop de saus met de staafmixer schuimig. Serveer de parmezaansaus bij de duchesse schotel.
  • De combinatie van spinazie, zalmfilet en luchtige duchesses is er een waarmee je iedereen een plezier doet. De kruidenroomkaas zorgt voor een romige smaak
  • Tip: Vervang de spinazie door 500 gram gesneden cavolo nero of boerenkool. Smoor de kool met naar wens een scheutje witte wijn of water in 6-8 minuten gaar.
  • Tip: Vervang de zalmfilet door gehaktballetjes of rulgebakken gehakt. Bak 500 gram champignons met de spinazie mee voor een vegetarische ovenschotel.

Benodigd product

Benodigd product: Bistro Pom’ Duchesse