U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Rösti met zure room & Viande de Grison

4 personen
20 min bereidingstijd
45 min in de oven

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Rösti Original (750 g), ontdooid
  • 2 el olijfolie
  • 200 g prei, in ringetjes
  • ½ courgette, in fijne reepjes
  • 3 grote eieren
  • 50 g bloem
  • 200 g geraspte emmentaler of raclettekaas
  • 150 g rauwe ham, fijngesneden
  • 1 lente-ui
  • 200 g zure room
  • 100 g bündnerfleisch of runderrookvlees
  • Ingevette ovenbestendige pan of schaal (van 24 cm doorsnede)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de prei en de courgette in 6 minuten gaar, zonder te kleuren.
  • Klop de eieren los. Meng er de bloem, de rösti, de kaas, de ham en de gebakken groenten door. Breng op smaak met zout en peper en schep in de pan of ovenschaal. Druk de rösti stevig aan en strijk glad.
  • Bak de röstischotel in de voorverwarmde oven in 45 minuten goudbruin en gaar. Snijd intussen de lente-ui in ringetjes en meng de helft ervan door de zure room.
  • Neem de rösti uit de oven en laat 5 minuten rusten. Schep de zure room op de rösti en garneer losjes met het vlees en de rest van de lente-ui.
 

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 820 kcal
  • 45 g vet waarvan 21 g verzadigd
  • 55 g koolhydraten
  • 45 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 4,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen