U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Rösticups met gepofte paprika en zeebaars

45 min bereidingstijd - 12 uur wachten
1 uur en 15-20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Original (750 g), ontdooid
  • 1 el jeneverbessen
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 50 g grof zeezout
  • 40 g suiker
  • 500 g kraakverse zeebaarsfilet met huid
  • 75 ml citroensap of gin
  • 3 rode paprika’s
  • 5 el olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 eiwitten
  • Flinke handvol zeevenkel (of lamsoor of zeekraal)
  • Bakplaat of ondiepe schaal, vershoudfolie, vijzel, ovenschaal,
  • aluminiumfolie, ingevette muffinvorm (12 holtes)

Bereiding:

  • Begin een dag tevoren. Bekleed de bakplaat of ondiepe schaal met vershoudfolie. Stamp in een vijzel de jeneverbessen en de peperkorrels fijn. Meng met het zout en de suiker.
  • Bestrooi de bodem van de schaal met de helft van het zoutmengsel. Leg de zeebaarsfilet met de huidkant erop. Besprenkel met het citroensap of de gin en bestrooi met de rest van het zoutmengsel.
  • Dek de vis strak en luchtdicht af met weer een vel vershoudfolie. Leg er iets zwaars op, bijv. pakken melk. Zet de vis minimaal 12 uur in de koelkast om te marineren.
  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de paprika’s in de ovenschaal. Besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en steek er 2 takjes rozemarijn tussen. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie.
  • Pof de paprika’s in de voorverwarmde oven in 1 uur boterzacht en gaar. Laat ze afgedekt in de ovenschaal afkoelen.
  • Pel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vang het heerlijke paprikavocht dat vrijkomt op (= jus). Snijd de paprika’s in hele smalle reepjes en bewaar ze afgedekt in de koelkast.
  • Verwijder de volgende dag de vershoudfolie van de vis. Spoel de zeebaarsfilets onder stromend koud water af en dep goed droog. Verwijder het vel en snijd de filets in de lengte in 12 smalle repen. Rol elke reep als een roosje op. Bewaar de visroosjes nog even afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Hak de naalden van het laatste takje rozemarijn fijn. Klop in een (beslag)kom de eiwitten los met de fijngehakte rozemarijn en wat zout. Schep de helft van de rösti erdoor.
  • Verdeel het röstimengsel over de bodem van de muffinholtes. Druk stevig aan, zodat taartbodempjes van 1 cm dik ontstaan. Bak de rösticups in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Verhit intussen in een ruime koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de resterende ½ zak rösti in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Verhit in een wok de laatste eetlepel olijfolie. Bak de zeevenkel in 1 minuut al omscheppend beetgaar.
  • Zet de rösticups op een schaal. Verdeel er de paprikareepjes en de zeevenkel over. Leg op elk een roosje zeebaarsfilet.
  • Besprenkel de ‘taartjes’ met paprikajus en bestrooi met een beetje rösti. Geef de rest van de rösti er apart bij.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 1215 kcal
  • 90 g vet waarvan 25 g verzadigd
  • 63 g koolhydraten
  • 31 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 3,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen