Albóndigas in rode wijn saus met röstirondjes
45 min bereidingstijd
30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de chorizo in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn. Meng het gehakt met de chorizo, het ei, het paneermeel, de peterselie en zout en peper naar smaak.
- Rol met vochtige handen 24 kleine balletjes van het gehakt. Zet de gehaktballetjes 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Schil de bospeentjes en laat er een klein stukje loof aan. Leg de worteltjes in de ovenschaal.
- Pers de sinaasappels uit. Schil en rasp de gember. Meng de gember met de steranijs door het sinaasappelsap. Schenk het sinaasappelsap over de worteltjes.
- Rooster de worteltjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar.
- Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Schep de gehaktballetjes uit de pan. Fruit in het bakvet de ui en de knoflook 1 minuut. Roer de tomatenpuree met de bloem erdoor en bak 1 minuut mee.
- Schenk de wijn met 100 ml water in de pan en roer tot een gladde saus. Breng aan de kook.
- Draai het vuur laag, leg de gehaktballetjes terug in de pan en stoof ze afgedekt in 15 minuten gaar. Schuif na 10-15 minuten van de oventijd van de worteltjes de röstirondjes in de oven en bak ze in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Schep de gehaktballetjes op een schaal en serveer ze met de worteltjes en röstirondjes.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 925 kcal
- 50 g vet waarvan 14 g verzadigd
- 74 g koolhydraten
- 20 g eiwit
- 11 g vezels
- 3,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen