U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gegratineerde venkel met gratins

20 min bereidingstijd
25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Aardappel Gratins met tijm en rozemarijn (à 400 g)
  • 1 kg venkel, in parten
  • 2 sneetjes wit casinobrood
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 25 g parmezaanse kaas (stukje)
  • 2 el olijfolie
  • 150 g parmaham
  • Bakplaat met bakpapier, keukenmachine of staafmixer met hakmolen, rasp, ovenschaal (30 x 20 cm)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Zet de gratins op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Kook de parten venkel in water met zout in 10-12 minuten gaar. Maal de sneetjes brood in de keukenmachine of hakmolen fijn. Schud het broodkruim in een schaal.
  • Pers de knoflook boven het broodkruim. Rasp er ook de gele schil van de citroen boven en vervolgens de kaas. Meng en voeg de olijfolie met zout en peper naar smaak toe. 
  • Giet de venkel af en laat goed uitlekken. Leg de venkel in de ovenschaal. Scheur de ham grof en stop tussen de parten venkel. Bestrooi met het broodkruim.
  • Neem de gratins uit de oven. Verhit de ovengrill. Schuif de schaal venkel onder de grill en rooster het broodkruim in 4-5 minuten goudbruin en krokant.
  • Serveer de krokante venkel met de gratins en bestrooi eventueel met wat apart gehouden venkelgroen.

 

Italianen zijn gek op venkel. In salades, pasta en risotto, en ook in een ovenschotel met krokant broodkruim of 'pangrattato' zoals ze dat zo mooi noemen. Lekker met romige aardappelgratins met tijm en rozemarijn.

Tip: Liever geen vlees? Vervang de parmaham door ongezouten noten.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 650 kcal
  • 43 g vet waarvan 24 g verzadigd
  • 37 g koolhydraten
  • 24 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 3,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen