U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Saltimbocca van vis met lardo, gegrilde groenten en Pom’ Duchesse

Bekijk de kookvideo
4 personen
45 min bereidingstijd, 1 uur wachttijd
15-20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Bistro Pom’ Duchesse (750 g)
  • 2 gele paprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 250 g gerookte makreelfilet
  • 200 ml slagroom
  • 4 grote of 8 kleine scholfilets (totaal 500 g)
  • 1 bol buffelmozzarella (125 g), in 8 plakjes
  • 1 coeur du boeuf-tomaat, in 8 plakjes
  • 8 blaadjes basilicum
  • 8 plakjes lardo of spek
  • 1 courgette
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 pot gevogeltefond (400 ml)
  • Citroensap naar smaak
  • 2 bakplaten met bakpapier, blender of staafmixer met hakmolen, 8 cocktailprikkers, grillpan, staafmixer

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220°C. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikahelften op het snijvlak op een bakplaat. Rooster ze 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het vel zwarte blazen krijgt. Laat de geblakerde paprika's afkoelen in een plastic zak of een met vershoudfolie afgedekte kom. Pel de paprikahelften en snijd in repen.
  • Verwijder intussen het vel van de makreelfilet. Pureer de visfilet in de blender of in 2 porties in de hakmolen met de slagroom glad. Zet de makreelcrème minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven (of zet het schaaltje op ijsblokjes).
  • Leg de scholfilets op een bakplaat. Verdeel de mozzarella, tomaat en basilicumblaadjes erover en klap de filets dubbel. Wikkel de lardo rond de vis en steek vast met de cocktailprikkers. Leg de Pom’ Duchesses op de andere bakplaat
  • Bak de schol-saltimbocca en de Pom’ Duchesses 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de vis gaar is en de aardappeltorentjes goudbruin zijn. Houd de vis warm onder aluminiumfolie als de aardappeltorentjes nog een paar extra ovenminuten vragen.
  • Schaaf met een dunschiller lange linten van de courgette. Bestrijk ze met 3 el olijfolie en bestrooi met de oregano.
  • Verhit de grillpan. Gril de courgettelinten in 1-2 minuten per kant bruin en gaar. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bak de champignons in 5 minuten gaar. Bestrooi met zout en peper.
  • Verwarm de gevolgtefond. Voeg de makreelcrème lepel voor lepel toe en pureer de saus met de staafmixer schuimig.
  • Leg de Pom’ Duchesses op een schaal en verdeel de vispakketjes rondom. Leg er ook de geroosterde paprika, gegrilde courgette en gebakken champignons bij.
  • Breng de groenten op smaak met een straaltje olijfolie, wat citroensap en zout en peper naar smaak. Serveer met de makreelsaus.

We bezochten de steengroeve van Carrara voor de enige echte lardo: Italiaans vetspek, in marmeren bakken gerijpt met knoflook en verse kruiden. Hierdoor krijgt het fluweelzachte vetspek een unieke smaak. Geweldig!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 1300 kcal
  • 90 g vet waarvan 30 g verzadigd
  • 62 g koolhydragen
  • 55 g eiwit
  • 11 g vezels
  • 3,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen