U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Romige Zeeuwse mosselen met venkel en friet met 3 dips

45 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
        • 1 verpakking Aviko Grip ’n Dip friet (600 g)
        • 4 kg panklare mosselen
        • 3 takjes dille
        • 3 el aioli
        • 1 el wasabipasta
        • 6 el mayonaise
        • 1 tl gerookt paprikapoeder
        • 2 tl srirachasaus (pittige chilisaus)
        • 500 g venkel
        • 3 sjalotten
        • 70 g roomboter
        • 300 ml droge witte wijn
        • 20 gram bloem
        • 2 takjes dragon (zie tip)
        • 200 ml slagroom

        • Staafmixer, 4 eenpersoons mosselpannen of 2 grote (mossel)pannen

Bereiding:

        • Controleer de mosselen en gooi schelpen die kapot zijn of niet sluiten weg.
        • Pureer met de staafmixer de dille met de aioli. Schep de dipsaus in een schaaltje. Meng de wasabi door de helft van de mayonaise, en schep ook in een schaaltje. Meng het gerookt paprikapoeder met de sriracha door de rest van de mayonaise en schep eveneens in een schaaltje. Zet de dips apart.
        • Maak de venkel schoon en snijd in reepjes. Snipper de sjalotten. Verdeel 50 gram boter over 4 mosselpannetjes of 2 grote pannen. Laat de boter smelten en verdeel de sjalot met de venkel erover. Bak de groente 2 minuten zachtjes.
        • Leg de mosselen op de groente. Verdeel 200 ml wijn over de pannen, leg er een deksel op en breng aan de kook. Kook de mosselen 6-8 minuten, tot alle schelpen open staan. Bereid intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
        • Smelt in een sauspan de overgebleven 20 gram boter. Hak de blaadjes van de takjes dragon fijn en fruit kort mee. Voeg de bloem toe aan de dragonboter en bak 1 minuut zachtjes, zonder te kleuren. Voeg al kloppende met een garde de resterende 100 ml wijn en daarna de slagroom toe. Klop tot een gebonden saus. Breng op smaak met peper.
        • Schenk de dragonroomsaus over de mosselen en serveer met de friet en de dips.

          Geen bezoek aan Zeeland zonder een geurige pan Zeeuwse mosselen! Deze zijn bereid met venkel en romige dragonsaus, en serveer je met dips waarin je niet alleen de mosselen dipt maar ook de friet!
        • Tip: Bereid voor een etentje de dips alvast voor en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Ook de mosselen controleren en de venkel zachtjes bakken kan al een paar uur van tevoren. Zo hoeven alleen de mosselen nog in de pan en de friet bereid als je gasten er zijn.
        • Tip: In plaats van dragon is het ook heerlijk om andere kruiden te gebruiken, bijvoorbeeld peterselie, bieslook of basilicum.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 1240 kcal
  • 77 g vet waarvan 27 g verzadigd
  • 68 g koolhydraten
  • 59 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 4,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen