U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Pompoen gevuld met Spaanse kip

45 min bereidingstijd
1,5 uur in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Original (750 g)
  • 300 g kipfilet
  • 1 groene paprika
  • 1 teen knoflook
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 100 ml soepele rode wijn
  • 75 g groene olijven zonder pit
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 muskaat pompoen van ongeveer 1-1,2 kilo
  • 400 g bloem
  • 300 g grof zeezout
  • 50 g manchego of mahon (kaas)
  • 4 takjes dille
  • Keukenmachine of mixer met deeghaken, bakplaat, deegroller

Bereiding:

  • Snijd de kipfilet en paprika in blokjes. Hak de knoflook fijn en halveer de tomaatjes.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de kipfilet in 3 minuten rondom bruin. Schep de kipfilet uit de pan.
  • Fruit in het bakvet de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika en tomaatjes toe en bak 3 minuten mee.
  • Schep de tomatenpuree, bloem en het gerookte-paprikapoeder erdoor en bak nog 1 minuut. Schenk de wijn erbij en roer tot een gladde saus.
  • Doe de kipfilet met de olijven en 1 theelepel oregano terug in de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe en smoor nog 4 minuten.
  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Kneed in de keukenmachine of met de mixer een soepel deeg van de bloem, het zeezout en 250 ml water. Voeg wat extra bloem toe als het deeg plakt.
  • Snijd op ongeveer 1/3 van boven het kapje van de pompoen. Snijd ook een dun plakje van de onderkant van de pompoen zodat deze stevig staat. Schep met een lepel de draden en pitten uit de pompoen. Vul de pompoen met het kipmengsel en zet het kapje er weer op.
  • Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1 cm dikte, en voldoende groot om de pompoen in te pakken. Zet de pompoen op het deeg en vouw het deeg om de pompoen naar boven strak en goed dicht. De pompoen moet volledig ingepakt zijn zodat deze in de korst gaar stoomt.
  • Zet de pompoen op de bakplaat en bak in de voorverwarmde oven in 60 minuten gaar. Controleer of de pompoen gaar is door met een spies door het deeg te prikken: als de binnenkant zacht is, is de pompoen gaar.
  • Laat de pompoen 10 minuten rusten. Verhoog de oventemperatuur naar 220 ºC. Rasp de manchego of mahon. Meng 100 g rösti met de manchego en 1 theelepel oregano.
  • Snijd met een scherp mes voorzichtig de deegkap van de pompoen. Neem ook het kapje van de pompoen. Verdeel het röstimengsel over de pompoen en zet de pompoen terug in de oven. Bak de pompoen nog 20 minuten, tot de röstikorst goudbruin en gaar is.
  • Bereid intussen de rest van de rösti volgens de aanwijzingen. Hak de dille fijn. Meng de dille door de rösti en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de ingepakte pompoen met de dillerösti. Breek aan tafel de korst open, het deeg kun je niet eten!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 650 kcal
  • 23 g vet waarvan 6 g verzadigd
  • 75 g koolhydraten
  • 30 g eiwit
  • 12 g vezels
  • ca. 4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen