U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gnocchi van zoete aardappel met salieboter

45 min bereidingstijd - Wachten 1 uur

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Zoete aardappelblokjes (450 g), ontdooid
  • 1 eidooier
  • 200 g bloem + extra
  • Handvol geraspte Parmezaanse kaas + extra
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 8-12 salieblaadjes
  • Keukenmachine of staafmixer met hakmolen

Bereiding:

  • Pureer de blokjes zoete aardappel in de keukenmachine of in porties in de hakmolen tot een fijne puree; voeg eventueel een scheutje water toe.
  • Meng met een vork de eidooier, 125 gram bloem en de geraspte kaas door de puree. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Voeg - kneed nu met één hand – steeds wat extra bloem (circa 50 gram) toe tot een soepel deeg ontstaat dat niet meer plakt. Leg het deeg verpakt in vershoudfolie 1 uur in de koelkast.
  • Rol van het deeg strengen van 1 cm doorsnede. Snijd ze in stukjes van 2 cm, gnocchi. Druk de gnocchi met de duim tegen een vork zodat aan de ene zijde een holte en aan de andere zijde een ribbelpatroon ontstaat. Bestuif tijdens het uitrollen en maken van de gnocchi het werkvlak en het deeg regelmatig met wat bloem zodat het niet plakt. Leg de gnocchi in één laag op een met bloem bestrooide schaal of snijplank.
  • Breng in een pan ruim water met een flinke lepel zout aan de kook. Kook de gnocchi in 3-4 minuten gaar; ze komen dan net bovendrijven. Doe intussen de boter met de salieblaadjes in een koekenpan en laat zachtjes smelten, zonder te kleuren. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan op een warme schaal of direct op 4 borden. Lepel de salieboter erover en bestrooi met peper en wat extra geraspte Parmezaan.

 

Veel gerechten in de Italiaanse keuken vragen niet meer dan een handvol ingrediënten. Dit is er zo een, die in al zijn eenvoud heerlijk is. Aan de puree kun je behalve kaas ook fijngehakte verse kruiden toevoegen. In Italië gebruiken ze gnocchiplankjes maar het ribbelpatroon kun je ook prima met een vork maken.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 625 kcal
  • 34 g vet waarvan 17 g verzadigd
  • 62 g koolhydragen
  • 14 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 1,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen