Sambal boontjes-puree met kip ketjap en kokos
30 min bereidingstijd
                        
                        
                        
                        
                    
                Wat heb ik nodig:
                             personen
                    Bereiding:
- Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
 - Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de kipfilet in 6 minuten bruin en net gaar. Snipper intussen de ui.
 - Schenk de ketjap over de kip en verwarm nog 2 minuten. Schep de kip uit de pan en houd onder een deksel warm. Veeg de pan schoon.
 - Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de pan. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en bak ze in 8 minuten beetgaar. Schep de sambal erdoor.
 - Verdeel de puree over de boontjes, leg de deksel op de pan en laat de puree op matig vuur in 5 minuten zacht worden.
 - Schenk de helft van de kokosmelk erbij. Verwarm de puree met de boontjes nog 8 minuten. Roer af en toe en voeg extra kokosmelk toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
 - Verdeel de kip ketjap over de puree en bestrooi met de kokos. Serveer met de uitjes en de kroepoek.
 - Zet de pan op tafel en laat iedereen zelf opscheppen van deze favoriet met kip en pikante boontjes. Lekker met kroepoek en gebakken uitjes!
 - Liever zonder vlees? Neem een plantaardige kipvervanger of tofu.
 
Benodigd product
                                                        Voedingswaarden per persoon
- 680 kcal
 - 37 g vet waarvan 16 g verzadigd
 - 51 g koolhydraten
 - 31 g eiwit
 - 9 g vezels
 - 3,0 g zout
 
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen