U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Rösti-miniscones met lemoncurd en clotted cream

Hapje, 18 stuks
20 min bereidingstijd
15-20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

18 stuks
  • 100 g Aviko Rösti Original, ontdooid
  • 1 ei
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 g bakpoeder
  • 100 g volle kwark
  • ½ zakje vanillesuiker
  • ½ tl gemalen kaneel
  • bloem, om te bestuiven
  • 1 el amandelschaafsel
  • poedersuiker, om te bestuiven
  • 125 g clotted cream of mascarpone
  • 125 g lemoncurd
  • Keukenmachine of mixer met deeghaken, deegroller, bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Splits 1 ei. Smelt de boter. Kneed in de keukenmachine of met de mixer van het bakmeel, het bakpoeder, de kwark, de gesmolten boter, ½ theelepel zout, ½ ei, ½ eiwit, de vanillesuiker en de kaneel een soepel deeg.
  • Kneed er de ontdooide rösti door en vorm een bal van het deeg. Rol het deeg op een goed bebloemd werkvlak uit tot een vierkante lap van 1½ cm dik. Snijd van het deeg ongeveer 18 kleine vierkante scones.
  • Leg de scones op de bakplaat, klop de eidooier los en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi met het amandelschaafsel.
  • Bak de scones in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
  • Bestuif de scones bij serveren met poedersuiker en serveer er de clotted cream en lemoncurd bij.

 

Geen high tea zonder scones! De rösti geeft ze een extra romige smaak.
 
Iemand anders blij maken met deze heerlijke scones?
Verpak een paar scones met een klein potje lemoncurd en een klein potje clotted cream. Dit kun je al een dag eerder brengen. Zeg er wel bij dat ze de clotted cream in de koelkast bewaren.
 

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 125 kcal
  • 6 g vet waarvan 4 g verzadigd
  • 15 g koolhydraten
  • 2 g eiwit
  • 1 g vezels
  • 0,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen