U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

MOINK balls met piccalilly en pom’duchesse

4 personen
45 min bereidingstijd + afkoelen
10 min op de BBQ

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Pom' Duchesse (750 g)
  • 500 g groenten, bijv. bloemkool, wortel, rode paprika en sperziebonen
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 2 tl kerrie
  • 25 g bloem
  • 250 ml wittewijnazijn
  • 125 g suiker
  • 3 zoetzure augurken
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 125 ml smokey barbecuesaus
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 50 g veldsla of waterkers
  • 2 schone (jam)potten, bbq (met deksel)

Bereiding:

  • Snijd voor de piccalilly de groenten in stukjes van 2-3 cm. Kook ze elk apart in water met zout beetgaar.
  • Meng de kurkuma met het mosterdpoeder, de kerrie en de bloem. Roer er zoveel wijnazijn door tot er een glad papje ontstaat.
  • Breng de rest van de wijnazijn met suiker aan de kook. Roer het papje nogmaals door en schenk bij de wijnazijn. Laat 1 minuut zachtjes koken en binden.
  • Snijd de augurken in stukjes van ½ cm. Voeg de groenten en de augurk toe aan de wijnazijn en laat nogmaals 1 minuut koken. Neem de piccalilly van het vuur en schep in schone potten. Sluit de potten en laat ze omgekeerd 10 minuten afkoelen. Keer de potten weer en laat de piccalilly helemaal afkoelen. Bewaar op een koele plek.
  • Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, 50 ml smokey barbecuesaus, de peterselie, zout en peper naar smaak. Vorm er met natgemaakte handen 8 stoere, nonchalante gehaktballen van.
  • Omwikkel de gehaktballen met het spek en bewaar ze afgedekt in de koelkast.
  • Verhit de barbecue. Bestrijk de MOINK balls met de resterende 75 ml barbecuesaus. Gril ze op de hete barbecue in 10-15 minuten bruin en gaar. Zet ook de aardappeltorentjes op het barbecuerooster en gril ze, liefst met deksel, in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Strooi de veldsla op een schaal. Leg de MOINK balls ertussen. Serveer met de aardappeltorentjes en de piccalilly.

 

Sappige gehaktballen omwikkeld met spek en ingesmeerd met smokey barbecuesaus…klinkt onweerstaanbaar, toch? Serveer ze met zelfgemaakte piccalilly en aardappeltorentjes.

 

Tip: de MOINK balls en aardappeltorentjes kunnen ook in een oven van 220 ºC in 15-20 minuten worden geroosterd.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 990 kcal
  • 43 g vet waarvan 12 g verzadigd
  • 105 g koolhydraten
  • 39 g eiwit
  • 10 g vezels
  • 3,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen